Companii

Grecii de la Marinopoulos investesc in extinderea Marks & Spencer si Beauty Shop

25.09.2003, 00:00 25



Grupul elen Marinopoulos, care detine franciza Marks & Spencer pentru Grecia si Europa de Est, intentioneaza sa deschida in Romania, in urmatorii doi ani, inca noua magazine M&S si Beauty Shop, valoarea investitiei ridicandu-se la circa noua milioane de euro.



"Magazinele vor fi deschise la Bucuresti, Timisoara, Cluj, Iasi si Brasov. Incercam sa ne extindem odata cu dezvoltarea pietei romanesti", a declarat Giorgios Bethavas, directorul pentru Romania al grupului elen.



In prezent, grupul detine patru magazine Beauty Shop in Bucuresti si Constanta, precum si doua magazine Marks&Spencer deschise in centrele comerciale Mall si Orhideea.



Valoarea totala a investitiilor realizate pana in prezent de catre grupul elen se ridica la 3,7 milioane de euro, iar estimarile privind deschiderea noilor magazine prevad alocarea unei sume de 5,5 milioane de euro pentru magazinele Beauty Shop, respectiv 3,5 milioane de euro pentru M&S.



Bethavas a mai aratat ca este multumit de activitatea grupului pe piata romaneasca si ca se asteapta la o crestere semnificativa a cifrei de afaceri in acest an.



"Estimam sa ajungem la 3,8 milioane de euro in cazul magazinelor M&S, ceea ce reprezinta o crestere de 1,3 milioane de euro fata de 2002. De asemenea, ne asteptam la peste sase milioane de euro pentru Beauty Shop", a spus Bethavas.



Grupul elen a deschis, miercuri, doua magazine in complexul Comercial Orhideea, in urma unei investitii de peste un milion de euro, magazune care au o suprafata de vanzare de circa 750 de metri patrati.



Reprezentantul companiei a mai afirmat ca se asteapta ca, in acest an, cele doua magazine sa atraga aproximativ 200.000 de clienti.



Parteneriatul dintre grupul elen Marinopoulos Brothers si grupul britanic Marks & Spencer Plc a inceput in 1978, de atunci fiind deschise 17 magazine M&S in Grecia, doua in Romania si unul in Croatia, cu o cifra de afaceri totala de peste 50 de milioane de euro.



Grupul britanic Marks & Spencer este unul dintre principalii retaileri de imbracaminte, alimente, obiecte de uz casnic si servicii financiare, deservind saptamanal zece milioane de clienti in cele peste 300 de magazine din Marea Britanie.



Compania deruleaza activitati in 30 de tari, iar cifra sa de afaceri totala depaseste opt miliarde de lire sterline.



Beauty Shop este unul dintre cele doua lanturi de magazine operate de compania Sephora Marinopoulos, rezultata in urma asocierii grupului elen cu Sephora, o divizie a LVMH, principala retea europeana de distributie a produselor de infrumusetare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO