Companii

Grecii de la Olympus au adus 55mil.euro la 15 km de Braşov. Cum arată cea mai nouă fabrică de lactate din România. Galerie FOTO

Grecii de la Olympus au adus 55mil.euro la 15 km de Braşov. Cum arată cea mai nouă fabrică de lactate din România

Grecii de la Olympus au adus 55mil.euro la 15 km de Braşov

Autor: Roxana Petrescu

06.11.2011, 16:24 1952

Grecii de la Olympus au investit 55 de milioane de euro într-o fabrică de lactate în comuna Hălchiu, la 15 kilometri de Braşov, aceasta fiind cea mai mare unitate de procesare a laptelui din portofoliul grupului elen realizată în afara Greciei.

Banii au venit exlcuisv din fondurile companiei care se aşteaptă să-şi amortizeze investiţia în 15 ani estimând pentru anul viitor o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro. Fabrica de la Braşov va produce iaurt, lapte şi telemea, întreaga cantitate de lapte procesată fiind colectată de la ferme din România. 60% din producţia unităţii din Hălchiu va fi exportată, restul fiind destinată acoperirii pieţei locale.

« Avem 80 de angajaţi acum, urmând ca în primul trimestru al anului viitor să ajungem la 120-150 de oameni », a spus Dimitrios Sarantis, preşedintele Olympus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO