Companii

GreenPoint Management a fost premiată pentru gradul de sustenabilitate corporativă

GreenPoint Management a fost premiată pentru gradul de...

Autor: Cristina Bellu

24.11.2020, 13:55 576

GreenPoint Management, companie din domeniul gestionării deşeurilor, a fost premiată în cadrul competiţiei Romania CSR Index, în urma analizării informaţiilor nefinanciare despre guvernanţa sustenabilităţii, impactul economic, de mediu şi social.

GreenPoint Management a primit titlul de Silver Level Recognition. Anul trecut, organizaţia  a preluat raspunderea pentru  253.000 de tone de ambalaje.

Romania CSR Index analizează 10 categorii şi 64 de indicatori care abordează informaţii referitoare la strategia de sustenabilitate şi la impactul companillor din punct de vedere economic, de mediu şi social. Punctajul total este ponderat în funcţie de industria din care fac parte companiile.

“Aceasta este o recunoaştere pentru întreaga muncă a companiei noastre din ultimii ani, privind performanţa în domeniul gestionării deşeurilor de ambalaje din România. Ne regăsim în acest studiu alături de cele mai importante companii din România, iar faptul că multe dintre acestea ne sunt chiar parteneri este cu atât mai îmbucurător”, a declarat Adela Lazăr, preşedinte GreenPoint Management.

Pentru realizarea acestui index, au fost analizate peste 700 de companii din România, cu mai mult de 500 de angajaţi.

Conform Ordinului 3456/2018, publicat în Monitorul Oficial pe 7 noiembrie 2018, toate companiile cu mai mult de 500 de angajaţi vor avea obligaţia de a publica rapoarte de sustenabilitate sau declaraţii nefinanciare, începând cu exerciţiul financiar 2019.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO