Companii

Greii statului în energie şi-au secretizat câştigurile. Transgaz, Transelectrica, Romgaz şi Electrica au obţinut clasificarea veniturilor cu acordul ANI. Monopolurile statului în energie, companii listate la Bursă, aleg să se opacizeze, făcând din veniturile angajaţilor informaţii clasificate. ANRE, autoritatea care le veghează, procedează la fel

Toate mişcările ridică semne de întrebare în ceea ce priveşte gestionarea marilor companii de stat, listate la Bursă, pe criterii transparente.

Toate mişcările ridică semne de întrebare în ceea ce priveşte gestionarea marilor companii de stat, listate la Bursă, pe criterii transparente.

Autor: Roxana Petrescu

16.04.2021, 19:45 728

Marile monopoluri de stat din energie, companii listate la Bursă, au cerut şi au obţinut din partea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), utilizând legile în vi­goare, secretizarea veniturilor. În acelaşi re­gim de confidenţialitate totală a câştigu­rilor au intrat şi Autoritatea Naţională de Regle­mentare în domeniul Energiei (ANRE) şi Ban­ca Naţională a României (BNR). Mişca­rea vine după ce la nivelul com­pa­ni­ilor de stat din energie sunt vizibile mu­tările unor oameni cu background poli­tic, nu profesional, afiliaţi ai PNL, ano­nimi­zarea veniturilor fiind un pas spre opaci­zarea acestor entităţi.

„Prin adresele înregistrate la Agenţia Naţională de Integritate cu nr. 15286/2019 şi nr. 4968/06.02.2020, Societatea Naţională de Transport de Gaze Naturale Trans­gaz S.A a solicitat «anoni­mizarea venitu­ri­lor realizate de angajaţii so­­cietăţii» în temeiul dis­poziţiilor art. 129 alin. (1) din  Contractul Colectiv de Mun­că, potrivit căruia «sala­ri­ile au caracter confidenţial, res­ponsabilitatea păstrării ca­rac­­terului confidenţial al aces­tora revenind ambelor părţi»“, au răspuns reprezetanţii ANI la solicitarea ZF ca urmare a faptului că în declaraţiile de avere ale angajaţilor Transgaz veniturile din 2020 nu mai sunt vizibile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO