Companii

Greiner: Vom dubla capacitatea de productie de ambalaje

25.03.2008, 17:36 67

Grupul de firme Greiner din Sibiu, unul dintre cei mai mari producatori de ambalaje de pe piata locala, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 26 de milioane de euro, in crestere cu aproximativ 16% fata de valoarea inregistrata anul trecut. Greiner Packaging si Thrace Greiner Packaging, cele doua companii ale grupului, au raportat anul trecut o cifra de afaceri cumulata de 22,5 milioane de euro, din care 12,5 milioane au fost inregistrati de prima companie, iar restul de 10 milioane de Thrace Greiner.
"Anul acesta grupul isi propune sa creasca afacerile in ritmul pietei, anticipam o medie de crestere pentru toate sectoarele de aproximativ 15%", a declarat Lucian Ocos, managerul de vanzari al companiei Greiner Packaging. El anticipeaza 14 milioane de euro pentru Greiner Packaging, in crestere cu 12% fata de anul trecut, iar pentru Thrace Greiner mizeaza pe 12 milioane de euro anul acesta.
Lucian Ocos a adaugat ca se se vor orienta si spre productia ambalajelor de gramaje mici pentru industria alimentara. De asemenea, compania a intrat si pe segmentul bidoanelor cu un volum de 19 litri, la care s-a inceput deja productia in luna februarie.
Grupul a bugetat investitii totale de 3,5 milioane de euro anul acesta pentru achizitionarea de echipamente, cresterea gradului de automatizare si dublarea suprafetei destinata productiei si cresterii capacitatii depozitelor cu 50%.
"In Greiner Packaging am orientat investitiile in special in directia gradului de automatizare si intr-o instalatie de climatizare. Investitiile vor depasi anul acesta 1,5 milioane de euro", a precizat el.
In compania Thrace Greiner Packaging nivelul investitiilor bugetate se ridica la 2 milioane de euro anul acesta. "Am bugetat investitii importante in infrastructura, urmand ca pana la sfarsitul lunii mai sa dublam suprafata de productie si sa crestem capacitatea depozitului cu 50%. De asemenea, pe langa cresterea capacitatilor destinate ambalajelor pentru vopsele si produse lactate intentionam sa producem si ambalaje de mic gramaj destinate industriei alimentare", a mai spus el.
Pe termen scurt, compania intentioneaza sa-si consolideze pozitia detinuta pe piata margarinei prin mentinerea clientilor noi, respectiv Orkla Foods Romania, filiala locala grupului german Orkla Foods, Dijamant Serbia si Unibel Bulgaria, dar si prin aducerea in portofoliu a unor companii precum Unilever.
Printre clientii Greiner se mai numara si distribuitorii de apa Cumpana si La Fantana, producatorii de vopsele Druckfarben, Kober, Henkel si producatorii de lactate Tnuva, Danone, Albalact.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO