Companii

Grivita Bucuresti vinde terenuri in valoare de peste 8,2 milioane de euro

22.11.2005, 19:34 54

Producatorul de metale feroase in forme primare si semifabricate Grivita Bucuresti va vinde aproximativ 27.500 de metri patrati de teren cu cladirile aferente din sectorul 1 al Capitalei, situat in imediata vecinatate a fabricii.

In urma tranzactiei reprezentantii companiei spera sa obtina o suma minima de 8,241 milioane de euro, adica aproximativ 300 de euro pe metru patrat.

In sectorul 1 preturile terenurilor variaza intre 200 si 700 de euro pe metru patrat. Grivita va incasa insa probabil mai putin deoarece dezafectarea cladirilor ar putea implica costuri suplimentare pentru potentialii cumparatori. Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor in cadrul careia se va dezbate vanzarea activelor se va desfasura in 26 decembrie.

Vanzarea se va realiza direct, pe baza ofertelor de cumparare depuse de potentialii cumparatori, plata urmand sa se realizeze la semnarea contractului de vanzare-cumparare. Pana la inchiderea editiei reprezentantii companiei nu au putut fi contactati pentru informatii suplimentare.

Cel mai important actionar al companiei Grivita Bucuresti este societatea Metanef, care detine 40% din actiunile producatorului de metale feroase, conform ultimelor raportari de pe RASDAQ.

Metanef Bucuresti, infiintata in 1992, este unul dintre cei mai mari comercianti cu produse metalifere din Romania, fiind controlata de omul de afaceri Stefan Margineanu.

Metanef livreaza materii prime si produse finite atat pentru clienti interni, cat si externi.

Un alt actionar important al companiei este societatea Rombiz Impex SRL, care detine peste 32% din actiunile Grivita, restul capitalului social fiind in posesia investitorilor minoritari, cu detineri de sub 5%.

Conform unei hotarari a actionarilor, profitul obtinut de Grivita Bucuresti in 2004, in valoare de aproximativ 500.000 de lei (125.000 de euro), va fi distribuit in totalitate actionarilor prin dividende. Compania nu a raportat situatiile financiare aferente ultimilor doi ani.

Actiunile producatorului de metale feroase Grivita Bucuresti sunt listate la Categoria Baza a Bursei Electronice RASDAQ, fiind caracterizate de o lichiditate scazuta. Ultimul transfer cu titluri Grivita s-a efectuat la un pret de 3,93 lei/actiune. La acest nivel capitalizarea bursiera a companiei este de peste 14,56 milioane de lei (4 milioane de euro). stelian.vezentan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO