Companii

Gruia Stoica e sigur de crestere: Avem contracte pe cinci ani, care aduc 70% din businessul GFR

Gruia Stoica e sigur de crestere: Avem contracte pe cinci ani, care aduc 70% din businessul GFR
31.05.2010, 23:15 420

Compania Grup Feroviar Roman (GFR), cel mai mare operator privatferoviar de pe piata romaneasca, controlata de omul de afaceriGruia Stoica, a inregistrat in primele cinci luni din acest an unavans de 10% al cifrei de afaceri, bugetul din 2010 fiind construitpe o crestere cu 14%, la aproape 115 milioane de euro.

"In primele cinci luni ale anului curent, compania a inregistrato crestere cu aproximativ 10% a cifrei de afaceri, nefiind afectatade criza financiara, deoarece s-au luat masurile de rigoare lamomentul oportun", a declarat omul de afaceri Gruia Stoica,proprietarul grupului Grampet.

Stoica, unul dintre cei mai discreti antreprenori romani, si-acladit businessul in industria cailor ferate, el fiind siproprietarul companiei specializata in repararea vagoanelor decalatori si marfa Remar Pascani (RMAR), dar si a altorcompanii.

Operatorulferoviar privat GFR a incheiat anul trecut cu un profit net de 10,3mil. lei (2,5 mil. euro), fata de nivelul de 26,2 mil. lei (7,1mil. euro) anul anterior, potrivit reprezentantilor companiei.

Pe piata transportului feroviar de marfuri, GFR concureaza cucompania de stat CFR Marfa, dar si cu companiile private Servtranssi Unifertrans.

"Resursele necesare continuitatii Grupului Feroviar Roman aufost deja asigurate pentru urmatorii trei - cinci ani prinincheierea unor contracte a caror derulare aduce 70% din cifra deafaceri a companiei", a declarat Gruia Stoica.

In aprilie anul acesta, GFR a semnat un contract pe trei ani detransport titei si gazolina pentru compania de stat Conpet Pitesti,valoarea contractului atribuit prin licitatie deschisa fiind de 49mil. euro.

Printre clientii operatorului privat feroviar se mai numaraCompania Nationala a Huilei, Holcim, ArcelorMittal Galati, Petrom,Shell Gaz Romania si Rafo, potrivit datelor de pe site-ulcompaniei.

10% din contracte, cu statul

"Ponderea contractelor incheiate cu statul este de 10% intotalul contractelor pe care le are compania GFR. Cele mai multecontracte le incheiem cu companiile private", a spus omul deafaceri..

Grup Feroviar Roman, care opereaza cu 2.300 de vagoane (din care1.200 proprii) si 100 de locomotive (din care 75 proprii), estecontrolata de compania Grampet.

Grupul Grampet mai include, pe langa transportatorul feroviar demarfa Grup Feroviar Roman, fabrica de reparatii vagoane RemarPascani si companiile Reva din Simeria, judetul Hunedoara sauTurist Semenic.

Compania Grup Feroviar Roman este detinuta cu un pachet de50,45% de Grampet SA, cu 26,1% de Vasile Didila, cu 14,1% de RapidCom (detinuta de Vasile Didila) si cu 9% de compania Turnoprest(detinuta de Vadile Didila).

Gruia Stoica detine la compania Grampet SA un pachet de actiunide 73,3%, alaturi de Adriana Didila (26,6%), sub 1% din actiunifiind controlate de Soare Lucian Luigi si Iagher Gheorghe.

Gruia Stoica si Vasile Didila sunt din comuna Brahasesti,localitatea Toflea (Galati).

In cadrul celei mai mari companii din grup, in GFR, lucreaza1.710 angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO