Companii

Un grup de antreprenori români pune la bătaie milioanele de euro câştigate din afacerile proprii într-un fond care să investească în idei de business în IT: "0- Day Capital vrea să sprijine chiar şi elevi şi studenţi"

Un grup de antreprenori români pune la bătaie...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

12.05.2019, 15:54 8091

Ion Nestor (NNDKP), Dumitru Becşenescu (Antares Group), Dan Lazărescu (cofondator TotalSoft) alături de alţi nouă antreprenori din mai multe domenii de activitate (medical, IT, consultanţă şi transport) au înfiinţat compania 0- Day Capital, un proiect prin care caută idei de business în IT pe care să le transforme mai departe în afaceri competitive pe plan internaţional.

„Este o idee care a plecat de la faptul că, deşi şcoala românească de IT este una care are performanţe foarte bune şi se vorbeşte despre businessurile româneşti din IT în toată lumea, lipseşte în general, nu doar la noi, ci şi în Europa Centrală, partea aceasta de finanţare a idelor celor care vor să creeze în acest domeniu. Atunci am considerat că vrem să sprijinim aceste idei“, a declarat pentru ZF Dragoş Stănescu, CEO al 0-Day Capital şi unul dintre investitori.

Practic, 0- Day Capital va sprijini specialişti din IT sau chiar elevii şi studenţii cu idei în acest domeniu să devină antreprenori prin furnizarea nu doar a finanţării necesare, ci şi a suportului din punct de vedere logistic, înregistrarea internaţională a brevetelor, strategia de marketing, dezvoltare şi implementare a proiectului. După realizarea produselor, 0-Day Capital va susţine afacerile să ajungă pe pieţe mature aşa cum este SUA, de exemplu, conform datelor furnizate de companie, şi să obţină finanţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO