Companii

Grup de lucru pentru analizarea taxei clawback: Ministerul Finanţelor, al Sănătăţii, al Justiţiei, CNAS şi industria farma "fac simulări"

Grup de lucru pentru analizarea taxei clawback: Ministerul Finanţelor, al Sănătăţii, al Justiţiei, CNAS şi industria farma "fac simulări"

Autor: Ioana David

29.05.2012, 12:27 516

În următoarele două săptămâni, un grup de lucru format din reprezentanţi ai Ministerului de Finanţe, Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Justiţie, ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi ai industriei farma vor analiza impactul taxei clawback.

"Am decis constituirea unui grup de lucru alcătuit din reprezentaţi ai Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Justiţie, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi reprezentanţi ai industriei de medicamente care are ca obiectiv realizearea unei analize de impact privind modificarea formulei de calcul a taxei de clawback. Se vor face simulări care să evidenţieze cum vor influenţa aceste modificări structura bugetului", a spus Vasile Cepoi, ministrul sănătăţii după întâlnirile avute pe această temă.

Grupul de lucru a fost constituit după ce producătorii de medicamente s-au aratăt extrem de nemulţumiţi de nivelul extrem de mare pe care trebuie să-l plătească în contul taxei clawback şi au anunţat că există riscul ca unele produse să iasăde p epiaţă sau să fie retrase de pe listele de compensate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO