Companii

Grup Servicii Petroliere: Dacă alte companii au intrat într-o perioadă de contracţie în pandemie, noi am făcut angajări. Ne concentrăm pe Marea Neagră şi Mediterană. Ne întoarcem acasă

GSP Offshore este implicat în proiectul Midia Gas Development (MDG) din portofoliul Black Sea Oil & Gas (BSOG), primul proiect de explorare nou offshore, desfăşurat în zona de mică adâncime a Mării Negre.

Investiţia de 600 de milioane de dolari este, potrivit celor mai recente date, finalizată în proporţie de 70%, primele molecule de gaze urmând să fie extrase la finalul anului acesta.

GSP Offshore este implicat în proiectul Midia Gas Development (MDG) din portofoliul Black Sea Oil & Gas (BSOG), primul proiect de explorare nou offshore, desfăşurat în zona de mică adâncime a Mării Negre. Investiţia de 600 de milioane de dolari este, potrivit celor mai recente date, finalizată în proporţie de 70%, primele molecule de gaze urmând să fie extrase la finalul anului acesta.

Autor: Roxana Petrescu

02.07.2021, 18:45 345

♦ GSP Offshore, compania specializată în forajul marin, parte a Grup Servicii Petroliere, spune că proiectele eoliene offshore sunt o posibilă oportunitate de dezvoltare ♦ Operaţiunile clasice se vor desfăşura însă în Marea Mediterană şi Marea Neagră după ce platformele şi vasele deţinute de omul de afaceri constănţean Gabriel Comănescu au lucrat din Mexic până în Rusia.

„Avem încredere în capacităţile noastre de a dezvolta proiec­te noi de exploatare gaze din Marea Neagră, dar nu numai. Proiectele de parcuri eoliene offshore sunt de asemenea în sfera noastră de expertiză şi interes. Ca direcţie strategică putem spune că GSP îşi va concentra activităţile pe piaţa regională, în Marea Neagră şi Marea Mediterană. Ne întoarcem acasă“, spun reprezentanţii GSP Offshore.

Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, compania a terminat anul trecut cu un business de 720 milioane de lei, în uşoară scădere faţă de nivelul de 772 de milioane de lei din 2019, 2020 fiind însă unul dintre cei mai complicaţi ani pentru industria petrolieră. GSP Offshore a înregistrat în 2020 un profit net de 23 de milioane de lei, în linie cu cel din 2019, dar numărul de angajaţi a crescut de 2,6 ori, până la 628 de salariaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO