Companii

Grupul Actavis, prezent şi în România, vrea să preia numele companiei Allergan, producătorul Botox

Grupul Actavis, prezent şi în România, vrea să preia...

Autor: Ana Maria Petcana

19.03.2015, 15:03 908

Unirea celor două companii va crea una dintre primele 10 companii farmaceutice globale, cu venituri anuale combinate de peste 23 miliarde dolari estimate pentru 2015. În urma achiziţiei, Actavis intenţionează să adopte un nou nume global - Allergan - aşteptând aprobarea acţionarilor în acest an.

"Odată cu finalizarea procesului de achiziţie vom începe implementarea planurilor de integrare completă, pentru a ne asigura că ne folosim de toate atuurile pe care le avem la nivel global, astfel încât să generăm creştere organică susţinută a veniturilor", a declarat Brent Saunders, CEO şi preşedinte al Actavis.

În 2012, grupul Actavis a fost achiziţionat de compania americană de la Watson într-o tranzacţie de 4,25 miliarde euro şi a format cel de-al treilea mare producător de medicamente generice la nivel mondial. După finalizarea achiziţiei, grupul a luat numele de Actavis. Ulterior, au mai fost achiziţionaţi producătorii Warner Chilcott (8,5 miliarde dolari) şi Forest Laboratories (28 miliarde dolari).

Actavis este prezent în România prin două entităţi: Actavis SRL (vânzări şi marketing) şi Actavis Operations (fosta fabrică de medicamente oncologice Sindan achiziţionată în 2006 pentru 150 milioane euro).

La nivel mondial, Actavis este prezent în peste 60 de ţări şi deţine peste 30 de fabrici, cu o capacitate anuală de 44 de miliarde de unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO