Companii

Grupul Affidea l-a numit pe Guy Blomfield la conducerea operaţiunilor la nivel european

Grupul Affidea l-a numit pe Guy Blomfield la conducerea...

Autor: Georgiana Mihalache

06.09.2022, 10:10 154

​Affidea, liderul european în servicii medicale de diagnostic, cu prezenţă şi în România, are un nou CEO la nivel de grup, după ce l-a numit în această funcţie pe Guy Blomfield, cetăţean britanic, potrivit unui comunicat al companiei.

El îl înlocuieşte pe Giuseppe Recchi, fostul CEO al Affidea, care va rămâne în cadrul companiei ca membru al Supervisory Board.

În prima parte a anului 2022, în urma unei tranzacţii internaţionale, Affidea a fost cumpărată de Groupe Bruxelles Lambert (GBL), un grup de investiţii belgian, pentru 1 miliard de euro. Schimbarea de CEO vine în urma acestei achiziţii.

„Aştept cu nerăbdare să lucrez cu colegii mei de la Affidea din întreagul Grup pentru a dezvolta în continuare prezenţa noastră medicală locală şi, în egală măsură, pentru a sprijini personalul medical şi echipele Affidea în vederea optimizării serviciilor noastre pentru pacienţi pe termen lung", a spus Guy Blomfield.

Guy Blomfield, cetăţean britanic, a avut funcţii de Managing Partner în domeniul consultanţei până la cele de conducere şi consultanţă în companii precum Oasis Dental Care şi BMI Healthcare. Între 2011 şi 2018, a condus Alliance Medical Group, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de imagistică din Europa. Noul CEO al grupului Affidea are o diplomă de masterat de la London School of Economics.

Affidea este cel mai mare furnizor european de servicii avansate de diagnosticare imagistică, ambulatoriu şi tratament al cancerului. Înfiinţată în 1991, compania operează 327 de centre în 15 ţări. Affidea a adăugat şi integrat peste 100 de centre în ultimii trei ani.

În România, Affidea deţine un număr total de 38 de centre cu servicii de radiologie imagistică şi medicină nucleară, servicii clinice integrate (consultaţii de specialitate şi spitalizare de zi) şi de medicină de laborator (analize medicale). Anual, compania generează afaceri de 225 mil. lei pe piaţa locală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO