Companii

Grupul Albalact a avut venituri mai mari cu 17% în primele nouă luni

 Grupul Albalact a avut venituri mai mari cu 17% în...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

15.11.2016, 19:47 202

Profitul net obţinut de grupul Albalact a fost de 23,8 milioane de lei, conform raportărilor financiare IFRS consolidate. Aceste situaţii financiare cuprind rezultatele consolidate ale Albalact SA şi ale societăţilor Rarăul SA Câmpulung Moldovenesc şi Albalact Logistic SRL, pe care Albalact SA le deţine.

Listarea companiei la Bursa de Valori Bucureşti în 2015 a determinat retratarea situaţiilor financiare întocmite de cele trei companii din grupul Albalact, înlocuindu-se raportarea individuală conform Ordinului Ministerului Finanţelor Publice 1802/2014 (OMFP) cu raportarea consolidată conform IFRS.

Raportarea individuală conform OMFP arată, de asemenea, că, individual, S.C. Albalact S.A. şi-a majorat afacerile nete cu 18% după nouă luni ale anului 2016, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Cifra de afaceri înregistrată individual de compania S.C. Albalact S.A., conform raportărilor OMFP, a atins 429 milioane de lei lei.

"Creşterea profitabilă de astăzi este rezultatul proiectelor importante pe care le-am susţinut în ultimul an, dar se datorează, în parte, şi unui management mai eficient al costurilor. Investiţiile în marketing au fost la fel de importante şi anul acesta pentru companie”, a declarat Stephane Batoux, director general al Albalact.

Albalact este lider cu brand-ul Zuzu în piaţa de lapte (lapte UHT şi lapte pasteurizat) încă din anul 2008. Albalact mai este lider de piaţă pe segmentul untului de masă şi pe segmentul smântână, cu brand-ul omonim Albalact.

Albalact este deţinut de grupul francez Lactalis - cea mai mare companie de produse lactate din lume, cu o cifră de afaceri de 17 miliarde euro în 2015. Albalact a intrat în grupul Lactalis în urma licitaţiei care s-a încheiat pe 19 septembrie 2016, la Bursa de Valori Bucureşti.

Grupul Lactalis este prezent, azi, în 83 de ţări de pe toate continentele şi deţine unităţi de producţie în 43 de ţări din lume. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO