Grupul Alexandrion vrea să ridice o nouă fabrică lângă Ploieşti de 20 mil. euro

Secțiune susținută de Medlife Logo

13 iun 2018 Autor: Mădălina Panaete

Grupul Alexandrion, cel mai mare producător local de băuturi spirtoase şi un jucător nou intrat pe piaţa hotelieră, va demara construcţia fabricii din Statele Unite ale Americii în aproximativ două luni, iar după ce aceasta va fi finalizată, grupul controlat de familia Salameh vrea să investească într-o nouă unitate de producţie în Bucov (lângă Ploieşti).

 „Lângă distileria din Bucov vom mai face o distilerie după ce terminăm proiectul din SUA. După părerea mea, investiţiile vor depăşi 20 mil. euro. Vrem să devenim un jucător important pe piaţa de whisky. Această piaţă este în creştere la nivel global şi vrem o unitate de producţie care să facă circa 10 milioane de litri de whisky pe an, de zece ori mai mult decât în prezent“, a spus Nawaf Salameh, preşedintele Alexandrion Group, care deţine o unitate de producţie în Bucov (jud. Prahova) şi are în derulare o investiţie de 100 mil. euro într-o fabrică în SUA.

Grupul fondat de Nawaf Salameh  îşi schimbă sistemul de conducere şi introduce o nouă structură de tip corporaţie.

În cadrul noii structuri anunţate va exista o separare a rolurilor între chairman-ul grupului şi CEO. Poziţia de chairman va fi ocupată de Nawaf Salameh, cel care va coordona toate deciziile strategice ale grupului.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.06.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Grupul Alexandrion
, fabrica
, Ploiesti
, productie
, whisky
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide