Companii

Grupul All a vandut manuale scolare de 2 mil. euro

29.01.2009, 17:43 27

Grupul All, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata de carte, controlat de familia Penescu din Capitala, a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 4,3 milioane de euro, in crestere cu 19% fata de anul anterior, potrivit aprecierilor lui Gabriel Scinteia, chief executive officer al grupului.

"Cresterea a fost generata de marirea numarului de volume tiparite de editura, dar si de cresterea pietei de carte. Profitul s-a mentinut la acelasi nivel ca acela de anul trecut", a declarat el.
Anul trecut, compania a publicat 303 titluri, mai putine fata de titlurile din anii anteriori, in circa 1,15 milioane de exemplare, din care aproximativ jumatate au fost manuale scolare. Reprezentantii companiei au spus ca in ultimele trei luni ale anului trecut, rezultatele obtinute au fost sub nivelul celor previzionate.
"Avand in vedere acest trend inregistrat la sfarsitul anului, ne-am propus anul acesta o cifra de afaceri similara cu cea de anul trecut, fara cresteri in cifre absolute, doar o usoara crestere a cotei de piata", a spus el.
Gabriel Scinteia a mai precizat ca valoarea totala a pietei de carte va fi major influentata de deciziile luate in privinta programelor nationale finantate in anii 2007-2008, prin care se alocau 100 de euro pentru cadrele didactice. "Pastrarea sau renuntarea la aceste programe va influenta inclusiv cifra de afaceri a editurilor, pe o piata de carte estimata de noi la 75-80 de milioane de euro", a spus el.
Grupul editorial All, in care lucreaza 74 de angajati, planuieste sa editeze anul acesta peste 250 de titluri, dintre care cele mai importante sunt titluri noi din colectia 100 cele mai frumoase locuri din Europa, 100 cele mai frumoase catedrale din lume, 100 cele mai frumoase locuri din lume.
Din colectia aceasta s-a remarcat anul trecut enciclopedia "100 cele mai frumoase muzee ale lumii", vanduta in circa 10.000 de exemplare anul trecut, care au generat venituri de circa 260.000 de euro. Desi grupul nu opereaza printr-un lant de librarii propriu, cartile sunt distribuite in toate librariile importante din tara.
Cei mai importanti competitori ai grupului All sunt Polirom, Corint, Humanitas, RAO, Nemira, Paralela 45, Teora si Curtea Veche.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO