Companii

Grupul ALPLA are undă verde să preia fabrica de preforme Star East Pet, din Braşov

Grupul ALPLA are undă verde să preia fabrica de...

Autor: Cristina Bellu

24.04.2017, 00:05 376

Consiliul Concurenţei a aprobat preluarea Star East Pet, companie producătoare de preforme din PET, de către ALPLA, lider mondial în domeniul ambalajelor de plastic, cu afaceri de 3,2 miliarde de euro la nivel global.

„În conformitate cu dispoziţiile art. 47alin. (2) lit. a) din Legea concurenţei nr. 21/1996, republicată, cu completările ulterioare, se emite prezenta decizie de neobiecţiune privind operaţiunea de concentrare economică ce urmează a se realiza prin dobândirea controlului unic direct de către ALPLA Holding GmbH, Austria, asupra societăţii Star East Pet“, pre­cizează un document al Consiliului Concurenţei.

La începutul lunii februarie, ALPLA a cumpărat compania Star East Pet, cu sediul în Braşov, spe­cializată în producţia de pre­forme din PET pentru băuturi, ali­mente şi produse nealimen­ta­re. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică.

Prin această achiziţie ALPLA îşi va mări capacităţile de pro­ducţie din Europa de Est.

În 2015, Star East Pet raporta o cifră de afaceri de 129 milioane de lei şi un profit net de 3,4 mi­lioa­ne de lei, la 69 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Firma Star East Pet a fost înfiinţată în 1997 de Dan Moldovan şi a devenit unul dintre cei mai mari jucători în domeniul producţiei de preforme din PET. 

ALPLA este prezentă cu 160 de fabrici în 43 de ţări şi are sediul în Austria. Compania produce recipiente şi capace pentru segmentele de piaţă Personal Care şi Home Care. Grupul este prezent şi în România prin firma ALPLA Plastic din Bucureşti, cu afaceri de 26 mil. lei în 2015.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO