Companii

Grupul Antares îşi face reţea de 14 staţii de alimentare a autovehiculelor cu gaz natural comprimat

Grupul Antares îşi face reţea de 14 staţii de...

Autor: Alina Oprea

04.12.2015, 00:00 239

Suma include achiziţia printre altele construcţia staţiei şi achiziţia a 20 de autobuze care funcţionează cu GNCV.

Grupul deţinut de omul de afaceri Dumitru Becşenescu vrea să dezvolte o reţea naţională de 14 staţii GNCV, cel de-al doilea oraş vizat, după Râmnicu Vâlcea, fiind Bucureşti.

"Antares pariază pe gazul natural ca şi combustibil al viitorului şi, având în vedere că GPL nu poate fi folosit la vehiculele cu motorizare diesel, acest business reprezintă o alternativă viabilă la combustibilii clasici, prin eficientizarea pe care o aduce economia de carburant. Am convingerea că, pe termen mediu, se vor dezvolta în România reţele de staţii de alimentare cu GNCV, crescând considerabil numărul de vehicule care folosesc acest carburant. Sunt sigur că, în perioada imediat următoare, va fi un interes major al montării pe vehicule, în special pentru transportatorii comerciali, a sistemelor duale cu combustibil mixt, prin injecţie de gaz natural în carburantul tradiţional, obţinându-se o economie considerabilă a costurilor cu combustibilul. Sistemele duale vor putea fi montate în reţeaua noastră de service", a afirmat Becşenescu, preşedintele Antares Group.

Grupul susţine că maşinile pe gaz natural comprimat poluează cu până la 30% mai puţin şi sunt cu 50-70% mai silenţioase decât maşinile cu motor diesel.

"Lipsa de apetit pentru investiţii în acest domeniu a fost justificată de trei factori: în primul rând, absenţa unei pieţe de desfacere, apoi costurile prea mari, în contextul în care o staţie costă aproximativ 500.000 de euro şi, nu în ultimul rând, până acum câteva luni, o legislaţie nedefinită în domeniu", a mai spus Becşenescu.

Antares Group a fost înfiinţat în anul 1994 şi are sediul la Râmnicu Vâlcea. Din grup fac parte 10 firme, cu aproximativ 600 de angajaţi şi activităţi de transport, service auto, turism, construcţii, prelucrare şi comercializare de produse petroliere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO