Companii

Grupul Arcon cesionează fabricile din Sfântu-Gheorghe şi Bucureşti companiei Hirsch Porozell

Grupul Arcon cesionează fabricile din Sfântu-Gheorghe...

Autor: Departamentul Economic

18.08.2016, 10:30 777

Tranzacţia este supusă aprobării Consiliul Concurenţei.

"Pentru orice companie care doreşte să fie performantă pe piaţa românească de polistiren, în contextul actual al pieţei, o acoperire teritorială cât mai bună este vitală. A fost dificil pentru noi să avem o strategie naţională de vânzări, cu preţuri competitive, indiferent de distanţa faţă de clienţii noştri, cu doar două fabrici. Sunt convins că prin această achiziţie Hirsch Porozell, care deţine facilităţi de producţie în Cluj şi de curând în Timişoara, va avea o acoperire naţională şi va putea să-şi consolideze poziţia pe piaţă", a declarat Ioan Ţiţeiu, director general al Grupului Arcon.

Compania vrea să îşi concentreze eforturile pe core business, respectiv producţia de membrane bituminoase cu elasto-plastomeri.

"În viitor dorim să ne consolidăm poziţia pe piaţa hidroizolaţiilor, atât la nivel naţional cât şi regional, să acordăm un plus de atenţie facilităţilor de producţie de vopsele şi tencuieli decorative, dar şi să acţionăm în domeniul investiţiilor imobiliare", precizează Ioan Ţiţeiu.

Arcon a avut în 2015 o cifră de afaceri de peste 28 de milioane de euro, înregistrând un profit brut de circa 2 milioane de euro. Pe lângă activitatea de pe piaţa autohtonă, este prezentă cu brandul de membrane Arco pe pieţe externe precum Grecia, Bulgaria, spaţiul ex-Iugoslav, Malta, Cipru, Ungaria etc.

Arcon a fost înfiinţată în anul 1994 la Sfântu Gheorghe, având la bază capital integral românesc.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO