Companii

Grupul PORR a planificat investiţii de 10 mil. euro în 2023 în România. PORR Construct a finalizat în decembrie lotul Sibiu - Boiţa din autostrada Sibiu - Piteşti, parte a coridorului IV paneuropean

Grupul PORR a planificat investiţii de 10 mil. euro în...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

09.02.2023, 00:07 2655

Compania PORR Construct, parte a grupului austriac cu acelaşi nume, a bugetat pentru 2023 investiţii de peste 10 milioane de euro pe piaţa locală.

„Bine cunoscut este faptul că România beneficiază de fonduri europene semnificative pentru proiecte de infrastructură, ceea ce face ca numeroase lucrări de acest fel să fie scoase la licitaţie. Este important pentru noi să deţinem resurse competitive care să ne ajute să realizăm în condiţii optime cât mai multe proiecte care să contribuie la dezvoltarea durabilă a României“, spune Ana-Maria Cojocaru, CFO la PORR România.

Anul trecut, printre cele mai mari provocări pe care compania a trebuit să le gestioneze s-au regăsit situaţia economică nesigură ca urmare a războiului din Ucraina, creşterile accelerate de preţuri şi inflaţia aferentă, dar şi schimbările legislative cu impact şi în domeniul construcţiilor.

PORR Construct lucrează, printre altele, la realizarea lotului Sibiu - Boiţa din autostrada Sibiu - Piteşti, parte a coridorului IV paneuropean. PORR Construct a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 736 de milioane de lei, în scădere cu 13% faţă de anul precedent.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO