Companii

Grupul austriac Strabag tatonează vânzarea hotelului de cinci stele JW Marriott

Grupul austriac Strabag tatonează vânzarea hotelului de...

Autor: Cristina Roşca

07.03.2017, 00:07 10541

Achiziţia hotelului din Bucureşti ar costa peste 100 milioane de euro.

Grupul austriac Strabag, care controlează integral ho­telul de cinci stele JW Marriott din Capitală, poartă discuţii pentru vanzarea acestuia, spun sursele din piaţă. Momentan însă nu a fost lansat un proces oficial de vânzare.

Hotelul de lux JW Marriott din Bucureşti, situat în apropierea Palatului Parlamentului, are 402 camere, 12 săli de conferinţe (cu o suprafaţă totală de aproximativ 2.000 mp) şi şase restaurante şi lounge-uri. Acesta este unul dintre cele mai mari şi cunoscute hoteluri de pe piaţa locală, astfel că preţul în cazul unei eventuale vânzări ar depăşi 100 de milioane de euro, spun sur­sele din piaţă. De hotelul de langă Palatul Parlamen­tului sunt interesaţi atât inves­ti­tori străini, cât şi locali, prin­tre care şi fraţii Pavăl, pro­prietarii lanţului de magazine de bricolaj Dedeman, potrivit surselor din piaţă.

Compania Societatea Com­paniilor Hoteliere Grand SRL care administrează ho­te­lul este al doilea jucător de pe piaţa hotelieră locală după în­casări, cu afaceri de 118 mil. lei (26,2 mil. euro) în 2015 (ultimul an pentru care există date publice).

Grupul austriac Strabag, cunoscut în special pentru activitatea din construcţii, a devenit unicul acţionar al hotelului în vara lui 2014 cand a dat 95 de milioane de euro pentru a stinge datoriile SCHG. Austriecii au fost acţionar principal al hotelului încă din faza de proiect, dat fiind că ei au şi avut iniţiativa construirii acestui hotel în 1996.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO