Grupul britanic DS Smith a încheiat un acord de 208 milioane de euro pentru a prelua EcoPack şi EcoPaper

Secțiune susținută de Medlife Logo

19 oct 2017 Autor: Mirabela Tiron

„Continuăm dezvoltarea în Europa de Est. Această achiziţie ne va ajuta să consolidăm poziţia pe piaţă şi va asigura o platformă de dezvoltare în regiune.“

rupul britanic DS Smith, cu ve­nituri de 4,9 mld. euro şi 27.000 de an­gajaţi, furnizor de ambalaje al unor giganţi precum Mondelez sau Nestlé, a anunţat miercuri dimineaţă că a ajuns la un acord pentru a prelua companiile româneşti EcoPack şi EcoPaper, cu o va­loare de piaţă (enterprise value, care include şi datoriile) de 208 milioane de euro.

EcoPack Ghimbav şi Ecopaper Zărneşti sunt controlate de omul de afaceri Vladimir Cohn.

Informaţia privind tranzacţia a fost publicată de grupul listat pe bursa din Londra pe site-ul propriu. Capitaliza­rea bursieră a DS Smith este de 5 mi­liarde de euro.

DS Smith anunţă că finanţarea tran­zacţiei, care include şi refinanţarea da­to­riilor celor două companii româ­neşti, va fi asigurată din lichidităţile existente şi îm­prumuturi, iar un pachet de acţiuni DS Smith, în valoare de 35 mil. euro, îi va fi oferit vânzătorului.  „Continuăm dez­voltarea în Europa de Est. Această achi­ziţie ne va ajuta să consolidăm po­ziţia pe piaţă şi va asigura o platformă de dezvol­tare în regiu­ne“, a spus Miles Robert, directo­rul executiv al grupului DS Smith.

Tranzacţia va fi finalizată după obţi­ne­rea avizului Consiliului Concu­renţei din România.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.10.2017

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
Grupul britanic
, DS Smith
, acord
, preluare
, EcoPack
, EcoPaper
, tranzactie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide