Companii

Grupul Calif se aşază la parterul America House din Piaţa Victoriei, lângă Starbucks şi McDonald’s

Grupul Calif se aşază la parterul America House din Piaţa Victoriei, lângă Starbucks şi McDonald’s

America House a fost cumpărată în august 2007 de Natixis, a cărei divizie imobiliară este AEW Europe, de la Globe Trade Canter contra sumei de 120 de milioane de euro, nivel neatins de atunci de niciun alt proiect vândut în ultimul deceniu. Potrivit datelor din piaţă, America House s-ar vinde acum pentru circa 80-90 mil. euro, cu 30-40 mil. euro mai puţin. America House are o suprafaţă închiriabilă de 27.000 mp de birouri.

Autor: Cristina Roşca

08.05.2017, 00:04 683

Clădirea America House măsoară 27.000 mp suprafaţă închiriabilă şi are chiriaşi precum Deloitte, MasterCard, Ericsson sau Ţuca, Zbârcea & Asociaţii, potrivit celor mai recente date ale ZF.

Grupul de  restaurante cu servire rapida (quick service) Calif a închiriat un spaţiu la parterul clădirii de birouri America House, una dintre cele mai cunoscute clădiri de birouri din Capitală, amplasată în inima Bucureştiului în Piaţa Victoriei, potrivit surselor din piaţă. În acest spaţiu a funcţionat anterior Fitto Cafe, un local care se poziţiona pe segmentul mâncării sănătoase. Reprezentanţii grupului Calif nu au răspuns solicitării ZF privind această tranzacţie şi nici nu au precizat dacă vor mer­ge aici cu formatul de şaormerii sau cu un nou concept. Nici reprezentanţii America House nu au răspuns solicitării ZF. Lanţul de şaormerii Calif a fost fondat în 2010 de trei antreprenori locali, Radu Tănase, Bogdan Jantea (arhitect) şi Alexandru Stoichiţoiu, prima unitate fiind deschisă în centrul istoric al Capitalei. Apoi, compania s-a extins şi are astăzi trei unităţi, cea din centrul vechi, una în zona Iancului şi o alta în Militari. Aceasta din urmă este ultima deschisă, acum circa trei ani, şi este diferit de primele două, conceptul fiind acela de restaurant cu două etaje. Antreprenorii afirmau anterior că în cel mai mare cartier dormitor al Bucureştiului se adresează oamenilor care merg seara spre casă de la birou.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri: