Companii

Grupul ceh Penta trebuie să renunţe la 18 farmacii din Bucureşti şi Timişoara pentru a putea prelua A&D Pharma

Grupul ceh Penta trebuie să renunţe la 18 farmacii din...

Autor: Roxana Rosu

03.04.2018, 10:51 493

Consiliul Concurenţei pune în consultare publică angajamentele formulate de Glebi Holdings PLC, companie a grupului Penta, pentru a elimina îngrijorările concurenţiale identificate în contextul preluării A&D Pharma Holdings NV.

Angajamentele propuse de Glebi Holdings PLC constau în cesionarea a 18 farmacii Arta din Bucureşti şi Timişoara.

Atât Glebi Holdings PLC, cât şi A&D Pharma Holdings NV sunt active în România atât în sectorul comercializării cu amănuntul, cât şi cu ridicata a produselor farmaceutice şi parafarmaceutice.

Din analiza efectuată au rezultat anumite îngrijorări concurenţiale în ceea ce priveşte efectele pe care operaţiunea de concentrare economică le-ar putea avea pe piaţa comercializării cu amănuntul a produselor farmaceutice şi parafarmaceutice.

Grupul Penta, din care face parte Glebi Holdings PLC, este specializat în investiţii pe termen lung. Penta are investiţii în sectoare variate, precum: jocuri de noroc, servicii financiare, servicii farmaceutice, producţie etc. În România, Grupul Penta/Dr. Max este activ în domeniul serviciilor de sănătate.

A&D Pharma este un grup ce realizează activităţi de comerţ angro cu produse farmaceutice şi parafarmaceutice (în special prin Mediplus Exim SRL) şi activităţi de comerţ cu amănuntul cu produse farmaceutice şi parafarmaceutice, operând lanţurile de farmacii Senbiblu şi Punkt.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO