Companii

Grupul CEZ donează echipamente şi alimente în valoare de 795.152 lei către personalul medical din spitale şi persoanele vârstnice din nouă judeţe

Grupul CEZ donează echipamente şi alimente în valoare...

Autor: Roxana Rosu

13.04.2020, 12:49 270

Grupul CEZ donează echipamente şi alimente în valoare de 795.152 lei către personalul medical din spitale şi persoanele vârstnice din judeţele Caraş-Severin, Constanţa, Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Vâlcea. 

Crucea Roşie Română, Unifarm, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu sunt entităţile care vor fi sprijinite de Grupul CEZ în România.

Alimentele vor fi donate pentru 1750 de vârstnici din Oltenia şi parţial Muntenia, prin colaborarea cu Crucea Roşie filialele Argeş, Gorj, Dolj, Mehedinţi, Vâlcea, Olt şi Teleorman.

„Comunitatea a fost întotdeauna în centrul activităţii noastre iar în această perioadă, mai mult ca oricând, ţinem să-i oferim sprijinul nostru. Rămânem la fel de implicaţi şi responsabili pentru structurile de furnizare, producţie şi distribuţie de energie pe care le operăm care creează nu doar o reţea operaţională, ci şi una de #energiepentrubine. Ne bucurăm să putem oferi din energia noastră comunităţii, partenerilor, clienţilor şi colegilor care ne demonstrează zilnic că #energiavinedelaoameni”, a declarat Ondrej Safar, Country Manager CEZ România.

În total, la nivel regional vor fi acordate peste 17.500 kg de alimente în valoare de cca. 171.500 lei. Beneficiarii sunt persoane vârstnice de peste 65 de ani, fără familie, cu probleme medicale şi sociale, iar pachetele alimentare le vor asigura hrana necesară nu doar de sărbători, ci şi pentru următoarele două săptămâni.

Colaborarea Grupului CEZ în România cu partenerul comercial Unifarm se va materializa în perioada imediat următoare prin achiziţia de măşti şi combinezoane pentru cadrele medicale din spitalele judeţene din următoarele reşedinţe de judeţ. Valoarea totală a donaţiei este de 478.710 lei.

„Unifarm se alătură campaniei de donare de materiale de protecţie către spitale, iniţiată de Grupul CEZ în România. Ne bucurăm să sprijinim astfel de iniţiative”, au declarat reprezentanţii Unifarm.

Una dintre donaţiile CEZ se va concretiza prin intermediul Asociaţiei pentru Chirurgie Toracică Modernă în Craiova, fiind destinată Secţiei de Chirurgie Toracică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova, care va beneficia de: un sistem de producere apă sterilă pentru instrumentarul endoscopic (bronhoscopie) şi chirurgical, în valoare estimată de 7 260 lei; repararea videobronhoscopului Olympus – cost estimativ de 9 680 lei, echipamente de protecţie pentru personalul medical, cate 1000 de bucăţi măşti, viziere, halate chirurgicale, combinezoane, ochelari) – cost estimativ 14 530 lei; aproximativ 300 de materiale sanitare pentru urgenţe (fire de sutură, comprese, pansamente, medicamente, staplere chirurgicale) – cost estimativ 17 036 lei.

„Acest parteneriat constituie un sprijin imens pentru îndeplinirea obiectivelor actuale în contextul pandemiei cu Covid-19 pentru: protejarea personalului medical şi a pacienţilor, continuarea activităţii operatorii în condiţii de maximă siguranţă, dar şi pentru sprijinirea pacienţilor aflaţi în dificultate financiară pentru continuarea tratamentului după externare”, a declarat Conf. Univ. Dr. Alin-Dragoş Demetrian, Şeful Clinicii de Chirurgie Toracică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Un alt spital important din Oltenia, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu va beneficia în perioada imediat următoare de sprijin financiar pentru achiziţia unui laborator (aparat) de testare în masă COVID-19 de tip PCR (care poate fi folosit pentru diagnosticul mai multor boli infecţioase), precum şi de 1000 de teste COVID-19, prin intermediul donaţiei efectuate de Grupul CEZ în România către Asociaţia Oamenilor de Afaceri Gorjeni 2017. Investiţia totală este de 96 436 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO