Companii

Grupul Chevron este interesat de afaceri în domeniul gazelor de şist în România şi Polonia

Autor: Anca Dumitrescu

22.03.2011, 23:44 87

Chevron este interesat de afaceri în România şi Polonia îndomeniul gazelor de şist, o sursă neconvenţională de gaze cupotenţial ridicat de dezvoltare, potrivit vicepreşedinteluigrupului american John Gass, relatează Wall Street Journal.Chevron, a doua mare companie petrolieră americană în funcţie decapitalizarea de piaţă, după Exxon Mobil, anticipează o creşteredinamică a cererii de gaze, a spus el.

Grupul deţine în România un perimetru de explorare/exploatare laBârlad, cumpărat în toamna anului trecut de la firma RegalPetroleum, cu 25 milioane dolari, fără taxe. Săptămâna trecută,Chevron a anunţat că intenţionează să intensifice activităţile deexploatare prin metode neconvenţionale a rezervelor de petrol şigaze din Statele Unite şi alte regiuni şi să majoreze producţia cu1% în acest an.

În SUA, Chevron anticipează că va fora în acest an 70 de puţuri înMarcellus Shale, o formaţiune uriaşă de rocă care a devenit o sursăprolifică de gaze naturale pentru Pennsylvania, New York şi altestate. Gazele obţinute din şisturi, mai dificil de exploatat decâtcele din zăcămintele clasice, sunt o sursă neconvenţională de gazeşi o soluţie pentru reducerea dependenţei de livrările din Rusia şiţările din Golful Persic. Analiştii apreciază că gazeleneconvenţionale reprezintă oportunităţi atractive de investiţii însectorul energetic, având un potenţial ridicat de dezvoltare.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO