Companii

Grupul Chimica, care a vândut anul trecut o fabrică ce producea clăpari către gigantul Amer şi s-a reorientat către producţia de subansambluri pentru electro­casnice, şi-a restructurat datorii fiscale de 48 mil. lei şi a slavat 760 de locuri de muncă

Vlad Năstase, CEO Concilium Consulting, companie de consultanţă în restructurare de business

Vlad Năstase, CEO Concilium Consulting, companie de consultanţă în restructurare de business

Autor: Cristina Bellu

10.09.2021, 14:53 362

Grupul Chimica, care desfăşoară activităţi de producţie în mai multe domenii printre care auto, producţia de bunuri de plastic sau producţia componentelor de electrocasnice, a obţinut restructurarea unor datorii fiscale în valoare de peste 48 mil. lei în baza ordonanţei 6/2019, care prevede scutirea companiilor de plata obligaţiilor fiscale scadente la 31 decembrie 2020, în anumite condiţii şi pentru o perioadă de până la şapte ani, cu posibilitatea prelungirii cu încă trei ani.

“ANAF a aprobat toate cele şase planuri de restructurare pe care le-am realizat pentru companiile grupului Chimica şi, dacă acestea îşi vor desfăşura activitatea conform planurilor respective în următorii şapte ani, li se vor anula datorii fiscale de peste 25 de milioane de lei”, explică Vlad Năstase, CEO în cadrul companiei de consultanţă în restructurare de business Concilium Consulting, numit expert independent în procesul de restructurare a companiilor din grupul Chimica.

El menţionează că între timp, companiile care fac parte din grup beneficiază de eşalonarea plăţii pentru restul sumei, de aproximativ 23 de milioane de lei.

Prin ordonanţa 6/2019, companiile pot beneficia de ştergerea accesoriilor cumulate şi de amânarea la plată cu până la jumătate din principalul datoriei fiscale – urmată de ştergerea sumelor amânate la plată, dacă planul de restructurare se încheie cu succes.

“Alegerea expertului care să asiste compania în procesul de restructurare e critică pentru obţinerea acestor beneficii atât pentru Grup, cât şi pentru creditorii noştri. E o dovadă suplimentară că măsurile de redresare ale statului funcţionează dacă sunt implementate corect. Suntem extrem de mulţumiţi de rezultate, mai ales că am reuşit astfel să salvăm împreună peste 760 de locuri de muncă”, spune Gelu Stan, Preşedinte al Directoratului în companiile  grupului Chimica, administrate în sistem dualist.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO