Companii

Grupul chinezesc Haier va inaugura fabrica de 53 mil. euro din Prahova în primăvara lui 2021. „Vom produce aparate frigorifice Haier, Candy şi Hoover pentru piaţa europeană“

Grupul chinezesc Haier va inaugura fabrica de 53 mil. euro din Prahova în primăvara lui 2021. „Vom produce aparate frigorifice Haier, Candy şi Hoover pentru piaţa europeană“

Cristina Banică, managing director Candy Hoover România: Fabrica românească va fi una de ultimă generaţie (...). Ea va deservi piaţa europeană şi consumatorii săi datorită proximităţii, tehnologiei şi eficienţei implementate local aici. Deschiderea primei fabrici (de frigidere – n.red.) Haier din Europa reprezintă un pas strategic în consolidarea poziţiei companiei în segmentul frigorific la nivel mondial (...).

Autor: Cristina Roşca

01.10.2020, 19:55 347

♦ Circa jumătate din suma investită ar urma să fie ajutor de stat, conform datelor publicate anterior pe site-ul Ministerului de Finanţe ♦ Acesta este unul dintre cele mai importante proiecte aflate în derulare în producţia locală de electrocasnice, unde există deja şapte fabrici mari de bunuri finite şi una de componente, plus altele mai mici ♦ România mai are o singură fabrică de frigidere, cea a Arctic din Găeşti ♦ Pentru Haier aceasta va fi prima unitate de producţie de frigidere din Europa.

Grupul chinezesc Haier, unul dintre cei mai mari produ­că­tori de electr­o­casnice din lume, cu afaceri anuale de peste 25 mld. euro, constru­ieşte în prezent o fabrică în localitatea Ariceştii Rahtivani din judeţul Prahova, unitatea ce urmează a realiza frigidere fiind estimată a fi gata în primăvara lui 2021.

„Haier deţine unităţi de producţie în Franţa, Italia, China, Rusia şi Turcia. Pe lângă aceste fabrici, Haier îşi extinde operaţiunile în Europa cu o fabrică în România. Noua companie Haier Tech Romania, parte a Haier Group, construieşte chiar în acest moment prima unitate de producţie de echipamente frigorifice din Europa, în România, la Ariceştii Rahtivani, lângă Ploieşti, în Parcul Industrial  Allianso“, spune Cristina Banică, managing director pentru Candy Hoover România. Aceasta este compania de import şi distribuţie a grupului Haier. Astfel, acti­vitatea companiei va fi împărţită, businessul de producţie urmând a fi administrat separat. Un model similar au nemţii de la Karcher, care produc local aspiratoare şi au şi operaţiuni comerciale. Pe de altă parte, Arctic, De’Longhi sau Electrolux au o singură entitate juridică pentru tot businessul – şi producţie şi comercial.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO