Companii

Grupul chinezo-german DHS Deva si-a propus sa vanda biciclete de peste 20 mil. euro

01.02.2010, 23:09 328

Grupul DHS, unul dintre principalii producatori de biciclete dinRomania, controlat de investitori chinezi si germani, a avut ocifra de afaceri de 88 mil. lei (circa 21 mil. euro), in cresterecu 10% fata de anul trecut, cand s-au realizat venituri totale de80 mil. lei (19 mil. euro). DHS este format din companiileEurosport DHS, producator local de biciclete, si DHS Bike Parts,care se ocupa cu fabricarea pieselor pentru biciclete. Anul trecutafacerile companiei Eurosport DHS au ajuns la 77,5 mil. lei(aproximativ 18,4 mil. euro), in scadere cu circa 16%. A douacompanie membra a grupului din Deva, DHS Bike Parts, a realizat in2009 o cifra de afaceri de 2,5 mil. lei (aproximativ 600.000 deeuro).

"Mizam in urmatoarea perioada de timp pe o evolutie pozitiva apietei de biciclete, intentia noastra fiind de a ne mentine pozitiape piata autohtona si de a realiza o crestere substantiala laexport. Anul trecut efectele crizei financiare au fost resimtite side catre noi in ceea ce priveste volumul de vanzari realizat", adeclarat pentru ZF Transilvania Lucian Contras, executive managerulEurosport DHS.

Reprezentatii grupului DHS spun ca piata locala va fi sustinutasi de existenta in ultimul timp a unei infrastructuri pentrubiciclete in orasele mari si de promovarea unor mijloace detransport nepoluante.

Parcul national de biciclete includea la sfarsitul lui 2008putin peste 2 milioane de unitati, in conditiile in care numarul demasini ajungea la 5,3 milioane de autovehicule.

DHS si-a bugetat pentru acest an investitii de peste 2 mil. euroin cresterea capacitatiilor de productie, in total grupul investindde la intrarea pe piata din Romania si pana in prezent peste 18mil. euro. Pe piata externa, principalul client al DHS estecompania Prophete GmbH din Germania.

Pe piata locala principalii clienti sunt Carrefour, Selgros, darsi alte lanturi de supermarketuri, capacitatea lunara maxima deproductie a fabricii DHS din Deva fiind de 30.000 de unitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO