Companii

Grupul Dacris din industria papetăriei a ajuns la afaceri de 13,5 milioane de euro

Autor: Mirabela Tiron

05.03.2012, 12:27 292

Grupul de companii Dacris, unul din cei mai importanţi jucători de pe piaţa de birotică şi papetărie din România, a înregistrat în anul trecut o creştere a cifrei de afaceri cu 14% faţă de anul anterior, până la 13,5 milioane euro. Previziunile pentru primul trimestru al anului 2012 sunt pozitive, fiind estimată o creştere a cifrei de afaceri cu 7% faţă de perioada similară a anului trecut.

«Pentru 2012 planurile Dacris se concentrează pe creşterea cifrei de afaceri cu 7%. Creşterea se va baza pe dublarea capacităţii depozitului existent, pe diversificarea gamei de produse pentru segmentul copii & adolescenţi, pe deschiderea a 4 noi filiale în ţară, dar vizează şi continuarea investiţiilor în sectorul resurselor umane şi în marketing. Suma totală investită în aceste planuri de dezvoltare ar putea ajunge la aproximativ 0.6 milioane euro », potrivit oficialilor companiei.

Dacris Impex este prezent de peste 17 ani pe piaţa românească şi este specializat în importul, distribuţia şi comercializarea articolelor de birou şi a produselor tipărite. Dacris este unicul importator al produselor Pilot în România şi distribuitor pentru branduri precum: Skag,3M, Bi Silque, Rapesco, Fellowes, Tarifold, Xerox, HP, Esselte, Rapid, Aero, Etilux, Elba, Brother, Papyrus, Noki, Trodat, Tork, Aurora, M&M, L'Oblique, Toy Color. În prezent compania are peste 280 de angajaţi.

"O investiţie importantă, de aproximativ 75.000 de euro a fost concentrată pentru modernizarea sistemului de pregătire a comenzilor prin achiziţia unui soft nou şi scanere performante, ceea ce a generat scăderea cu 25% a timpului de pregătire a comenzii, iar o altă direcţie s-a axat pe dezvoltarea de soluţii de e-commerce personalizate pentru clienţii corporate.", au mai transmis oficialii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO