Companii

Grupul Danubius are marjă de profit de 16% cu hotelurile din staţiunea Sovata

Grupul Danubius are marjă de profit de 16% cu hotelurile...

Autor: Cristina Roşca

08.08.2014, 00:00 644

Grupul hotelier Danubius din Ungaria, care deţine câteva zeci de hoteluri pe mai multe pieţe din Europa Centrală şi de Est şi în Marea Britanie, face afaceri de 27,7 milioane de lei în România şi o marjă de profit de circa 16% pe piaţa locală cu trei hoteluri. Rezultatele financiare îi poziţionează pe unguri în topul celor mai mari 20 de proprietari de hoteluri din România.

Ei controlează firma Balneoclimaterica, ce administrează hotelurile Danubius Health Spa Resort Sovata, Danubius Health Spa Resort Brădet şi Hotel Făget. Cea mai mare parte a operaţiunilor grupului Danubius sunt concentrate în Ungaria, unde doar în Budapesta deţine 12 hoteluri, printre care Hilton Budapest, Radisson Blu Béke Hotel, BEST WESTERN Hotel Hungaria şi Hotel Budapest.

Grupul este cel mai important jucător de pe piaţa hotelieră din Ungaria, cu un total de 50 de proprietăţi în Slovacia, Cehia, Ungaria, România şi Marea Britanie. Fondată în anii ’70 de Ministerul de Comerţ Exterior, compania a fost privatizată în 1991 şi listată la bursă un an mai târziu. La finalul anilor ’90 s-a extins în afara graniţelor ţării, în Cehia, iar în 2001 a venit în România, unde a preluat facilităţi hoteliere cu peste 1.000 de camere.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO