Companii

Grupul de companii Elsaco mizează în acest an pe afaceri de peste 500 milioane lei

Grupul de companii Elsaco mizează în acest an pe...

Autor: Emil Popescu

08.05.2015, 00:04 412

Profitul brut ar urma să ajungă la 12,5 milioane lei.

"Creşterea estimată pentru anul în curs ia în calcul două proiecte extrem de importante pe care le-am câştigat alături de partenerii noştri şi care au ca termene de finalizare anul 2015. Cele mai noi proiecte sunt construcţia unui grup de cogenerare pentru alimentarea cu energie termică a municipiului Oradea şi retehnologizarea Magistralei 2 a reţelei de transport energie termică din Iaşi. Rezultatele obţinute la nivel de grup în primele trei luni ale anului ne fac să fim optimişti în privinţa estimărilor de la începutul anului 2015", a declarat într-un comunicat Valeriu Iftime, preşedintele Consiliului de Administraţie al grupului şi principalul acţionar.

Proiectul din Oradea reprezintă cea mai mare investiţie de reabilitare derulată în sistemul energetic în ultimii 20 ani, este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Mediu şi are o valoare de 53 de milioane de euro, fiind câştigat de Elsaco în consorţiu cu compania italiană STC.

Pentru licitaţia organizată de municipalitatea din Iaşi, Elsaco a participat în consorţiu cu firmele Conest SA şi TMUCB.

Reprezentanţii Elsaco au mai spus că din acest an vor monitoriza atent pieţele din Moldova şi Serbia, unde vor fi lansate licitaţii pe proiecte de reabilitare termoficare şi reţele hidroedilitare cu finanţare BERD.

Elsaco Group are aproape 500 de angajaţi, iar domeniile principale de activitate sunt reabilitare şi modernizare sisteme de termoficare, sisteme de alimentare cu apă şi canalizare, contorizare de apă, energie şi gaz, energie neconvenţională, instalaţii rezidenţiale şi industriale, calculatoare şi componente IT.

Grupul este deţinut de Valeriu Iftime (40%), Ovidiu Jitaru, Doru Popa şi Petru Parfenov (fiecare cu 20%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO