Companii

Grupul din agricultură RodBun investeşte peste 15 mil. euro într-un centru logistic pentru inputuri

Alexandru Iancu

Alexandru Iancu

Autor: Roana Rotaru

08.05.2018, 00:07 5102

Grupul de firme RodBun, cu activităţi în distribuţia de in­puturi şi tradingul cu cereale, un business deţinut de antre­prenorii Daniel Munteanu şi Alexandru Iancu, vrea să construiască în următorii 3-5 ani un centru logistic pen­tru materii prime agricole, de 50.000 de metri pătraţi, la Brăila. Investiţia se ridică la 15-20 mil. euro. 

„Planul nostru, pe care îl discutăm cu partenerii noştri din bănci, este ca în următorii 3-5 ani să facem cel mai mare centru logistic pentru inputuri din România, cu 10 cen­tre zonale multifuncţionale, în 10 zone ale ţării. E un pro­iect foarte ambiţios care ne va permite să micşorăm tim­pul de livrare”, a spus Alexandru Iancu, preşedintele con­siliului de administraţie al companiei RodBun Grup.

Grupul RodBun a încheiat anul 2017 cu afaceri de 350 mil. lei (aproape 77 mil. euro), în creştere cu 35% faţă de anul precedent, bani proveniţi din producţia de seminţe şi ce­reale în fermele proprii, distribuţia de materii prime agri­co­le, retail – prin 75 de fitofarmacii şi din tradingul cu cereale.

În primele luni ale anului 2018, managementul RodBun a investit aproape 2 mil. euro în utilaje pentru fermele proprii, iar până la vară are în plan mărirea capacităţii de depozitare în silozuri şi magazii cu încă 40.000 de tone, o investiţie de 5 mil. euro.

Începând cu anul 2018 RodBun a trecut pe o nouă linie de business: distribuţia de utilaje agricole - produse aduse din import. Principalii comepetitori ai Rod Bun sunt Agricover (Jabar Kanani), Brise Group (Marius Bucur) şi alţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO