Companii

Grupul Dona, care include farmaciile şi distribuitorul de medicamente, a încheiat anul 2020 cu o creştere de 9%, până la 1,48 mld. lei

Grupul Dona, care include farmaciile şi distribuitorul de medicamente, a încheiat anul 2020 cu o creştere de 9%, până la 1,48 mld. lei

Mihaela Ungureanu, CEO al grupului Dona: Am învăţat să fim mult mai flexibili şi să ne adaptăm rapid la situaţii limită. Sperăm că 2020 a fost o dovadă clară că rolul farmaciştilor este unul cheie pentru întreaga societate.

Autor: Georgiana Mihalache

31.03.2021, 19:00 189

♦ Numărul de farmacii a crescut până la 337 de unităţi în 2020, inclusiv francize ♦ Divizia de distribuţie de medicamente – Dona Logistică, înfiinţată în 2014, a echilibrat afacerile grupului.

Grupul Dona, controlat de an­tre­prenorul român Eugen Banciu, unul dintre cei mai im­portanţi jucători din piaţa farma, care include lanţul de farmacii Dona şi distribuitorul de me­dicamente Dona Logistică, a înregistrat în 2020 afaceri cumulate de 1,48 mld. lei, în creş­tere cu circa 9% faţă de anul anterior. Di­vizia de distribuţie a echilibrat vânzările gru­pului, în contextul în care farmaciile au fost mai greu încercate în urma pande­miei, potrivit Mihaelei Ungureanu, CEO al grupului Dona.

„2020 a fost un an extrem de greu pen­tru toată lumea şi implicit şi pentru noi. Cel puţin prima jumătate de an a fost plină de ne­cu­noscut, momente de panică şi pro­vo­cări pe toate planurile, la care a trebuit să răs­pun­dem rapid. În a doua parte a anului s-a do­vedit că măsurile luate au fost corecte şi ast­fel am reuşit să limităm pierderile, care ar fi pu­tut fi semnificative în contextul pan­de­mic“, a spus Mihaela Ungureanu pentru ZF.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO