Bănci și Asigurări

Grupul elveţian Ameropa, care deţine şi Azomureş, a luat un credit sindicalizat de 347 de milioane de euro pentru finanţarea capitalului de lucru pentru operaţiunile din România

Grupul elveţian Ameropa, care deţine şi Azomureş, a...

Autor: Roxana Rosu

02.08.2022, 11:24 553

Grupul Ameropa, din care fac parte Azomureş, cel mai mare producător de îngrăşăminte din România, traderul de cereale Ameropa Grains şi operatorul portuar Chimpex, a contractat un credit sindicalizat de tip revolving multivalută în valoare de 347 de milioane de euro pentru finanţarea nevoilor de capital de lucru.

Sindicatul de bănci este format din BCR şi Raiffeisen Bank, în calitate de aranjori principali  mandataţi iniţiali şi bookrunners împreună cu ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala Bucureşti şi UniCredit Bank SA, în calitate de aranjori principali mandataţi.

BCR a acţionat în această tranzacţie şi ca agent de agent de documentaţie, de facilitate şi garanţii.

De asemenea, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acţionat drept  consultant legal al creditorilor, iar Popovici Nitu Stoica & Asociaţii (PNSA) a acţionat în calitate de consultant legal  din partea împrumutaţilor.

Facilitatea sindicalizată, care a fost modificată şi prelungită, va fi utilizată de entităţile din România ale Grupului Ameropa pentru finanţarea nevoilor de capital de lucru. Documentaţia prevede, de asemenea, o  clauză de tip acordeon care va permite grupului să acceseze fonduri suplimentare de până la 104 milioane de euro, în funcţie de necesitaţile de finanţare generate de creşterea preţurilor la cereale şi îngrăşăminte.

Ameropa este un grup cu operaţiuni în sectorul agricol, cu sediul în Elveţia, fondat în 1948, cu activităţi la nivel mondial, care acoperă întregul lanţ de aprovizionare, de la producţie, logistică, comercializare şi distribuţie. Activitatea de bază a grupului este comercializarea şi distribuţia globală de îngrăşăminte şi produse alimentare şi furajere, cu ajutorul activelor complementare, cum ar fi silozuri, depozite şi facilităţi portuare, precum şi active adiacente, cum ar fi fabricile de producţie de îngrăşăminte.

Activ în peste 30 de ţări, grupul este cel mai mare exportator de cereale din regiunea Dunării şi cel mai mare comerciant global independent de îngrăşăminte, care investeşte selectiv în active logistice şi de procesare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO