Companii

Grupul Eurolines estimează afaceri de peste 100 de milioane de euro

Grupul Eurolines estimează afaceri de peste 100 de...

Autor: Alina Oprea

29.06.2015, 00:00 320

Grupul Eurolines, controlat de omul de afaceri Dragoş Anastasiu, estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 100 de milioane de euro, în creştere cu 6% faţă de afacerile realizate anul trecut, de 94 milioane euro. „Vorbim de o diferenţă de aproape 10 milioane de euro, iar aceşti bani nu se fac uşor. Un milion de euro vor veni numai de la Green Village, dar am deschis şi agenţii noi. Şi încă nu ne-am atins potenţialul. Şi chiar nefăcând nimic, numai pe infrastructura anului trecut putem atinge aceste cifre“, a declarat Anastasiu. În opinia lui, turismul poate contribui „fără probleme“ cu 5% la formarea Produsului Intern Brut al României.

„Turismul poate să devină o ramură pe care economia în general să se poată baza. Asta înseamnă că trebuie să aducem străini în România. Şi să ştiţi că niciodată nu am auzit vorbindu-se atât de frumos de România cum vorbesc străinii de ţara noastră“, a spus Anastasiu. Reprezentanţii grupului au anunţat că la nivelul lui 2014 vânzarea de pachete turistice, distribuite prin reţelele de agenţii TUI TravelCenter şi Eurolines, a crescut cu 44% faţă de 2013, biletele de avion au crescut cu 24%, iar transportul internaţional de pasageri cu autocarele grupului a crescut anul trecut cu 15%. Grupul Eurolines este format din 20 de companii şi are 700 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO