• Leu / EUR4.7786
  • Leu / GBP5.6295
  • Leu / USD4.3095
Companii

Grupul Eurolines spune că o tranzacţie, despre care Consiliul Concurenţei a publicat un comunicat de presă privind avizarea, nu există

Grupul Eurolines spune că o tranzacţie, despre care Consiliul Concurenţei a publicat un comunicat de presă privind avizarea, nu există

Autor: Mirabela Tiron

08.07.2019, 17:08 725

Dragoş Anastasiu, preşedintele grupului Eurolines, susţine într-un drept la replică trimis către redacţia ZF că o tranzacţie (preluarea Travel Brands de către Exim Holding AS)  despre care Consiliul Concurenţei a publicat un comunicat de presă privind avizarea, nu există.

Vineri, 5 iulie, Consiliul Concurenţei a trimis către presă un comunicat prin care arată că a autorizat preluarea Travel Brands, membră a grupului Eurolines de către Exim Holding AS (DerTour).

"Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Exim Holding AS preia Travel Brands SRL. Exim Holding AS face parte din grupul REWE, care activează în domeniul turismului şi al retailului cu produse alimentare şi nealimentare. Exim Holding este prezentă pe piaţa din România prin agenţia de turism Dertour Romania SRL şi prin magazinele Penny. Travel Brands SRL este o agenţie de turism şi turoperatoare recent înfiinţată. Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal", se arată în comunicatul transmis de Consiliul Concurenţei.

Dreptul la replică transmis de Eurolines în atenţia ZF:

“Grupul Eurolines România transmite că ştirea apărută în ZF Online pe 8 iulie „Omul de afaceri Dragoş Anastasiu a vândut lanţul de agenţii Travel Brands către o companie controlată de touroperatorul german DerTour”  nu are un fundament real. „Pentru că explorăm eventuale noi posibilităţi de colaborare, am verificat cu autorităţile dacă există vreun impediment în cazul unui astfel de parteneriat. În acest moment, tranzacţia la care face referire titlul de mai sus, nu există. Dacă vor exista informaţii suplimentare, vi le vom comunica din timp”, a declarat Dragoş Anastasiu.

Comunicatul Consiliului Concurenţei nu există în prezent pe site-ul instituţiei, însă reprezentanţii CC nu au transmis o poziţie oficială privind situaţia comunicatului de presă.

 
CE SFATURI AI DA TÂNĂRULUI DE 21 DE ANI?

TOTUL PENTRU BUSINESS. TOTUL ESTE BUSINESS

Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7786
Diferență: -0,0084
Ieri: 4.7790
Azi: 4.3095
Diferență: 0,1231
Ieri: 4.3042
Azi: 5.6295
Diferență: 0,3333
Ieri: 5.6108
Azi: 4.4378
Diferență: -0,2809
Ieri: 4.4503