Companii

Grupul farmaceutic Bioeel din Târgu-Mureş a ajuns la afaceri de 477 mil. lei în 2020 după un avans de 7%. Bioeel şi-a dublat profitul în 2020, până la aproape 13 mil. lei

Din portofoliul Bioeel fac parte peste 100 de produse, medicamente cu prescripţie (Rx), medicamente fără reţetă (OTC), suplimente alimentare şi produse cosmetice.

Din portofoliul Bioeel fac parte peste 100 de produse, medicamente cu prescripţie (Rx), medicamente fără reţetă (OTC), suplimente alimentare şi produse cosmetice.

Autor: Georgiana Mihalache

12.05.2021, 18:20 277

Bioeel deţine o fabrică în Târgu-Mureş.

Grupul Bioeel din Târgu-Mureş, specializat în producţia şi distribuţia de medi­camente, înfiinţat în urmă cu aproape 30 de ani, a încheiat anul 2020 cu afaceri de 477 mil. lei, în creştere cu 7% faţă de anul anterior, din calculele ZF pe baza datelor publice de la Finanţe.

În ultimii cinci ani, grupul farmaceutic a înregistrat creşteri constante ale vânzărilor, anul 2020 fiind cel mai bun din istoria producătorului de medicamente. Profitul acestuia a ajuns la aproape 13 mil. lei, dublu faţă de anul anterior, mai arată datele publice. Bioeel angajează 178 de oameni. Bioeel este un grup cu capital integrat privat şi a intrat în afaceri în 1992 prin producţia de medicamente şi cosmetice. Bioeel şi-a extins liniile de business şi dincolo de activitatea de producţie şi a ajuns să importe şi să distribuie produse farmaceutice pentru mai multe companii farmaceutice locale şi internaţionale. Acest model de busi­ness este întâlnit în piaţa de pro­ducţie de medicamente.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul pro­priu, Bioeel are reţea proprie de dis­tri­buţie şi propriul brand de medi­camente. Până în 2019, pro­ducă­torul a fost acţionarul unei reţele regionale de farmacii – Ecofarmacia, cumpă­ra­tă de grupul german Phoenix, acţio­­na­rul grupului Farmexim (distri­bui­torul Farmexim şi farmaciile Help Net).

Din portofoliul Bioeel fac parte peste 100 de produse, medicamente cu prescripţie (Rx), medicamente fără reţetă (OTC), suplimente alimentare şi produse cosmetice. Printre produsele Bioeel se numără Rivanol sau Defibryl, un medicament care are substanţa activă paracetamolul, utilizat în tratamentul febrei.

Grupul farmaceutic este controlat de omul de afaceri Albert Attila, care deţine 50% dintre acţiuni şi este şi administratorul firmei, iar restul de 50% sunt deţinute de Scheftsik de Szolnok Jean Stephan Georges, un cetăţean francez.

Românii au cumpărat medicamente în valoare de 18 mld. lei în 2020, în uşoară creştere cu 1,3% faţă de anul anterior, arată raportul companiei de cercetare de piaţă Cegedim.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO