Companii

Grupul farmaceutic Bioeel din Târgu-Mureş mizează pe o creştere de 7-8% a afacerilor în 2022

Grupul farmaceutic Bioeel din Târgu-Mureş mizează pe o...

Autor: Laurentiu Cotu

22.03.2022, 17:00 111

Compania farmacutică Bioeel, deţinută de omul de afaceri Albert Attila, membru fondator, şi de Jean Scheftsik de Szolnok, cetăţean francez, estimează pentru 2022 o creştere de 7-8% a afacerilor la nivel de grup faţă de anul trecut.

Grupul Bioeel a realizat în anul 2021 o cifră de afaceri de 562 milioane de lei (114,2 milioane de euro), în creştere cu 18% faţă de anul anterior, conform datelor transmise de compania din Târgu-Mureş. Din totalul cifrei de afaceri, 550 mil. lei au provenit din distribuţie, iar 12 mil. lei au fost produsele brandului Bioeel.

„Estimările pentru anul 2022, în contextul actual, sunt precaute şi sunt în acord cu trendul de creştere al pieţei, estimat la 7-8% faţă de realizarile din 2021. Preţurile mai mari la energie, materii prime, com­bustibili o să pună pre­siune pe pro­fi­tabilitatea com­pa­niilor, concomitent cu creşterea inflaţiei, ce va duce la scăderea puterii de cumpărare a consumatorilor“, au declarat pentru ZF Transilvania oficialii companiei Bioeel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO