Companii

Grupul francez Carrefour a deschis supermarketul numărul 100 într-o comună din Cluj

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Cristina Roşca

09.10.2015, 00:00 432

Grupul francez Carrefour a deschis ieri supermarketul numărul 100 în comuna Floreşti din judeţul Cluj, pe Strada Eroilor, numărul 13. Magazinul are o suprafaţă de 1.000 mp şi o ofertă de 6.000 de produse din care peste 1.000 de articole marca proprie a Carrefour, care este cu 20% mai ieftină decât brandurile clasice.

În total grupul francez deţine în România peste 180 de magazine sub mai multe formate, de altfel, Carrefour este jucătorul de comerţ modern din România care acoperă cele mai multe formate din comerţul local. Francezii deţin astfel 28 de hipermarketuri, 52 de magazine de proximitate, o unitate online şi patru unităţi hibrid între discounter şi cash&carry. Supermarketurile sunt operate de compania Carrefour Market, cu afaceri de circa 200 mil. euro anul trecut.

Compania Carrefour România operează hipermarketurile Carrefour şi este responsabilă pentru alimentarea magazinelor de proximitate în franciză deschise sub brandurile Express şi Contact. Această companie este cea care încasează şi taxele de franciză şi a terminat anul trecut cu afaceri de peste 1mld. euro. Magazinele hibrid discounter-cash&carry sub brandul Supeco sunt operate distinct de o altă entitate juridică. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO