Companii

Grupul francez Decathlon vrea să producă peste 1 milion de biciclete în România în 2021, cu 16% mai multe ca anul trecut. Francezii accelerează ritmul deşi producţia de biciclete, la fel ca industria auto, este afectată de o criză a componentelor ce va dura până în a doua parte din 2022

Grupul francez Decathlon vrea să producă peste 1 milion...

Autor: Cristina Roşca

04.03.2021, 00:08 1158

Grupul francez Decathlon, un gigant cu prezenţă pe zeci de pieţe din lume şi totodată liderul retailului de sport de pe plan local, vrea să producă în România în 2021 peste 1 milion de biciclete. Spre comparaţie, anul trecut a realizat circa 860.000 de unităţi.

„Pentru 2021 colegii din producţie precizează că vom ajunge la un milion de biciclete (made in Romania - n. red.), chiar dacă este un an mai complicat. Suntem încrezători că putem atinge această cifră“, spune Ioana Anghel, wheel sports leader în cadrul Decathlon România. Decathlon, un gigant cu prezenţă în 50 de ţări din lume, produce în România biciclete în două fabrici partenere şi are în plan să dezvolte această activitate. În afară de francezi - prin partenerii Nextcity din Reşiţa şi Sport Mechanical Workshop din Timişoara - există şi alţi producători de biciclete sau componente pe plan local, precum Eurosport DHS sau Mechrom Industries. România a produs peste 1,4 milioane de biciclete (normale şi electrice) anul trecut, în urcare de la circa 1,2 milioane în 2019. Din total, peste 60% au mers către Decathlon. Producţia de biciclete, la fel ca industria auto, este afectată de o criză a componentelor, acesta fiind unul dintre efectele pandemiei de COVID-19.

„Din informaţiile pe care le avem astăzi, pe piaţa internaţională de biciclete există o criză a disponibilităţii anumitor componente. Această lipsă a disponibilităţii are drept cauză contextul din 2020“, spune Ioana Anghel. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO