Companii

Grupul francez Egis, companie care supervizează lucrările de construcţii: „În România, vrem să ne dezvoltăm în zona infrastructurii din domeniul nuclear“

Laurent Germain, CEO la Egis: Un număr record de proiecte de infrastructură rutieră şi feroviară sunt în derulare pe teritoriul României, fără probleme legate de finanţare.

Laurent Germain, CEO la Egis: Un număr record de proiecte de infrastructură rutieră şi feroviară sunt în derulare pe teritoriul României, fără probleme legate de finanţare.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

15.08.2024, 09:00 192

 Şi la nivel mondial grupul vrea să crească ponderea sectorului energetic în veniturile globale ale companiei  În acest moment, sectorul energetic reprezintă circa 10% din companie, iar planul este ca ponderea să ajungă la 20%.

Grupul francez Egis, specia­li­zat în supervi­zarea lucră­ri­lor de con­struc­ţii, şi-a propus să abor­deze în România noi tipuri de proiecte, ca parte a unei strategii de diversificare a activităţilor.

„Să sperăm că vom deschide noi sectoare în viitorul apropiat, cum ar fi sectorul energetic şi, în special, sectorul nuclear. Am văzut planul conform căruia se urmăresc investiţii de 10 miliarde de euro în sectorul nuclear. Deci, în ceea ce priveşte ţintele noastre în România, zona de dez­voltare a infrastructurii în domeniul nuclear este pe hartă“, spune Laurent Germain, CEO la Egis.

Grupul are o istorie de 50 de ani în inginerie civilă în domeniul nuclear în Franţa şi lucrează în prezent la câteva proiecte nucleare în Marea Britanie, precum şi din Canada, Brazilia şi Arabia Saudită.

„La Cernavodă putem face multe lu­cruri. În primul rând, putem face consul­tan­ţă pentru strategia privind ce tip de structuri nucleare este mai potrivit pentru a fi con­stru­ite, dacă trebuie construite centrale nu­cleare sau reactoare modulare mici, astfel încât să putem fi consilieri, iar odată ce stra­tegia a fost adoptată şi începe proiectarea unui nou reactor, putem fi managerul de proiect sau putem face proiectarea clădirilor centralelor nucleare. De asemenea, putem face gestionarea deşeurilor noilor centrale nu­cleare, deoarece acum câţiva ani am achi­ziţionat o companie din Marea Britanie care este o companie recunoscută la nivel mon­di­al pentru gestionarea deşeurilor nucleare.“

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro