Grupul german Bosch ar putea construi o fabrică de maşini de spălat la Simeria, în judeţul Hunedoara

23 aug 2017 Autor: Laurentiu Cotu

♦ Investiţia Bosch de la Simeria ar crea 2.000-2.500 de locuri de muncă.

Grupul german Bosch, cu afaceri de aproximativ 1,5 mld. lei (332 mil. euro) în România, are în plan o nouă in­ves­tiţie pe plan local, ce presupune construirea unei fabrici de maşini de spălat în Simeria, la 17 kilometri de municipiul Hunedoara.

„Până în prezent am avut trei runde de convorbiri cu reprezentanţii companiei Bosch, care sunt interesaţi să investească în localitatea noastră. Am identificat un teren pri­vat, de 20 de hectare, deţinut de aproximativ 35 de pro­prie­tari, am luat legătura cu aceştia, le-am explicat despre ce este vorba, fiind deschişi să-şi vândă proprietăţile. Primăria s-a angajat să faciliteze accesul investitorului la teren şi la uti­lităţi“, a declarat pentru ZF Transilvania  Nicolae Adrian Todor, secretarul primăriei Simeria.

Investiţia Bosch de la Simeria ar presupune crearea a 2.000-2.500 de locuri de muncă, conform reprezentanţilor primăriei Simeria.

Oficialii Bosch din România au transmis că nu pot comenta la acest moment informaţiile legate de posibila investiţie în fabrica de maşini de spălat de la Simeria.

În mai 2017, Mihai Boldijar, directorul general al Robert Bosch şi reprezentantul Grupului Bosch pe piaţa locală, spunea că Bosch ia în calcul investiţia într-o nouă unita­te de producţie în România, însă nu a dorit să precizeze din ce arie a companiei ar putea veni aceasta.

„Decizia pentru o nouă unitate de producţie pentru Bosch va fi luată în viitorul apropiat, până la finalul anului, cel mai probabil“, spunea atunci şeful Bosch.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.08.2017

 
Cuvinte cheie:
Bosch
, fabrica
, masini de spalat
, Simeria
, Hunedoara
, investitie
, locuri de munca
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide