Companii

Grupul german Brandl mizeaza pe afaceri de 15 mil. euro

21.08.2007, 17:46 72

Compania Brandl-Ro, parte a grupului german Brandl GmbH, producator de componente pentru caroserii auto, estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 15 mil. euro, in crestere cu 75% fata de anul trecut. Conducerea companiei declara insa ca, la nivel cantitativ cresterea fata de anul trecut va fi de aproximativ 30%, deoarece in 2006 Brandl-Ro lucra in lohn, iar pretul materiei prime nu era inclus in cifra de afaceri.
Compania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 8,5 milioane de euro (30 de milioane de lei), in crestere cu 35% fata de 2005, cand acest indicator s-a cifrat la aproximativ 6 milioane de euro (21,8 milioane de lei).
Compania germana si-a bugetat pentru acest an investitii de aproximativ un milion de euro pentru achizitia de noi utilaje, pentru cresterea capacitatilor de productie, dar si scurtarea timpilor de executie a stantelor si matritelor.
"Avem permanent produse noi in lucru, deoarece in domeniul productiei de autoturisme se doresc modificari majore ale modelelor la fiecare 2-3 ani. In aceste conditii, investim anual in noi tehnologii de lucru", a declarat Septimiu Popa, director general Brandl-Ro. Potrivit acestuia, grupul german Brandl este deja implicat in realizarea de repere pentru diferite modele ale producatorilor germani de autoturisme, ce vor fi lansate in perioada 2009-2010.
Reprezentantii Brandl Romania au mai precizat ca pana la sfarsitul lui 2008, compania va mai investi alte 2,7 milioane de euro la Sibiu, pentru construirea a doua hale, care vor avea o suprafata totala de 8.000 de metri patrati.
Potrivit reprezentantilor companiei, noile unitati vor genera, pe de o parte, o dublare a capacitatilor de productie, iar pe de alta parte, dezvoltarea tipurilor de operatiuni care se vor putea realiza in locatia din Romania. Dezvoltarea capacitatilor de productie va genera o crestere a numarului de angajati de la 360 de oameni in prezent, pana la 650 la sfarsitul lui 2008. Proiectele companiei pentru perioada urmatoare vizeaza, de asemenea, intrarea pe piata romaneasca, in prezent, intreaga productie realizata in Romania fiind livrata firmei-mama din Germania.
Compania germana Brandl GmbH a demarat investitiile in Romania in 2004, prin achizitionarea unui teren cu o suprafata totala de 47.000 de metri patrati. Pe langa fabrica din Romania, finalizata in iulie 2005 in urma unei investitii de peste 8 mil. euro, Brandl mai detine facilitati de productie in Germania, Cehia si Brazilia.
"Desi majoritatea companiilor din domeniul auto care s-au extins in Europa de Est, au transferat capacitatile de productie din Vest, in cazul nostru nu s-a produs o mutare a productiei, ci o extindere a acesteia", a precizat Septimiu Popa. Potrivit acestuia, in prezent, in Germania se realizeaza produsele voluminoase si de serii mici. Principalii clienti ai companiei sunt Audi si BMW.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO