Companii

Grupul german PPE, despre planul de a construi două fabrici de echipamente de protecţie în România: Dacă nu primim ajutor de stat, mergem să dezvoltăm în Germania. PPE a depus o cerere pentru ajutor de stat pentru o fabrică de mănuşi de nitril, un proiect de peste 280 mil. lei

Grupul PPE înregistrat în Germania este controlat de mai mulţi antreprenori nemţi şi de unul român Radu Ionescu-Vraca, care e plecat însă în Elveţia de trei decenii.

Grupul PPE înregistrat în Germania este controlat de mai mulţi antreprenori nemţi şi de unul român Radu Ionescu-Vraca, care e plecat însă în Elveţia de trei decenii.

Autor: Cristina Roşca

22.08.2022, 18:15 274

♦ Valoarea ajutorului de stat solicitat e de puţin peste 150 milioane de lei ♦ În prima etapă, firma Gloves Global, deţinută de PPE, nu s-a încadrat între cele selectate pentru analiză ♦ Va exista totuşi o suplimentare a bugetului.

Grupul PPE înregistrat în Germania, care şi-a anunţat intenţia de a construi mai multe facilităţi de producţie în România, unde să realizeze echipamente de protecţie personală precum mănuşi sau materie primă pentru măşti, condiţionează investiţiile de obţinerea unor ajutoare de stat.

„Vrem să construim în România prima capacitate de producţie de mănuşi de nitril din Europa. Momentan nu există nicio astfel de investiţie pe continent, mai sunt doar nişte încercări în Bulgaria şi Polonia. Totuşi, dacă nu vom primi ajutor de stat, mergem cu proiectul în Germania, unde sigur obţinem sprijin financiar de la autorităţile de acolo, care vor susţine construcţia primei capacităţi de producţie de acest gen din Europa“, spune Cristian Bîrcă, executivul care se ocupă de concretizarea acestor proiecte în România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO