Companii

Grupul Grampet, controlat de Gruia Stoica, anunţă investiţii de 14 milioane de euro la fabrica de reparaţii vagoane din Ungaria. Operatorul a achiziţionat terenul de 28 ha pe care se află fabrica Grampet Debrecen Vagongyár

Grupul Grampet, controlat de Gruia Stoica, anunţă...

Autor: Roxana Rosu

16.02.2021, 11:59 439

Grupul Grampet, cel mai mare grup feroviar şi operator logistic privat din România şi Europa Centrală şi de Sud-Est, controlat de Gruia Stoica, a cumpărat terenul de 28 de hectare pe care se află fabrica Debrecem Vagongyár din Ungaria şi va investi 14 milioane euro în următorii 5 ani pentru modernizarea uzinei de vagoane.

Grampet a plătit 6,5 milioane euro pentru cele 28 de hectare. Fabrica Debrecen Vagongyár a fost cumpărată de compania românească în urmă cu 12 ani.

”Am preluat un lider cu tradiţie pe piaţa reparatorie de material rulant din Europa şi  ne-am asumat să îl creştem, ducând mai departe reputaţia maghiară în domeniu. În acest timp, divizia din ţara vecină şi-a dublat cifra de afaceri şi a devenit profitabilă. Astăzi, activităţile noastre din Ungaria (transportatorul feroviar de marfă Train Hungary din Budapesta şi uzina de vagoane din Debrecen) contribuie cu aproape 11,2% la cifra de afaceri pe care o raportăm anual la nivel de grup”, a declarat Gruia Stoica, preşedintele Grampet.

Peste 70% din cifra de afaceri a Grampet Debreceni Vagongyár este generată în prezent de contracte cu parteneri din vestul Europei. În fiecare an, uzina desfăşoară activităţi generale de revizie, modernizare şi reparaţie pentru aproape 2.000 de vagoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO