Companii

Grupul hotelier APX, controlat de Adrian Polec, deschide în iulie un hotel nou la Sibiu, cumpărat cu aproape 2 mil. euro. Proprietarul a investit 5 mil. euro pentru renovare

Grupul hotelier APX, controlat de Adrian Polec, deschide...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

28.04.2021, 10:32 674

Grupul APX Hotels, controlat de investitorul român Adrian Polec, a cumpărat fostul hotel Libra din Sibiu cu 1,85 de milioane de euro. Hotelul se află în proces de renovare, urmând să fie redeschis în iulie 2021, sub numele Hermanns Hotel şi va fi cotat la patru stele, potrivit unui anunţ al Crosspoint Real Estate, agenţia care a intermediat tranzacţia.

Fostul hotel Libra se afla într-o stare avansată de degradare şi a necesitat, ulterior achiziţiei, o investiţie în renovare estimată la aproximativ 5 milioane de euro. Adrian Polec a cumpărat hotelul de la firma General Hotel Group, controlată de Nicolae Carabulea, fiul omului de afaceri Ilie Carabulea, fondatorul Atlassib.

Hermanns Hotel este dedicat atât clienţilor business, cât şi leisure şi va avea o capacitate de 71 de camere, două săli de conferinţă de 45, respectiv 100 de persoane, un centru spa.

„Suntem foarte entuziasmaţi de deschiderea noului hotel, Hotel Hermanns Sibiu, al cincilea hotel din cadrul grupului APX Hotels, care este situat în proximitatea centrului istoric”, spune Măriuca Cristea, chief strategy officer la APX Hotels.

Reprezentanţii APX spuneau din toamna anului trecut că pregătesc extinderea portofoliului cu un nou hotel la Sibiu, însă nu precizaseră că este vorba despre o achiziţie. De altfel, tranzacţia propriu-zisă a avut loc în 2020.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO