Companii

Grupul hotelier francez Accor, prezent şi în România, alocă 25% in dividende, circa 70 mil.euro, pentru susţinerea financiară a angajaţilor şi a partenerilor

Grupul hotelier francez Accor, prezent şi în România,...

Autor: Roxana Rosu

06.04.2020, 13:00 100

Grupul hotelier francez Accor, prezent şi în România, a decis să aloce 25% in dividendele planificate, respectiv 70 milioane euro, pentru lansarea unui fond destinat susţinerii financiare a angajaţilor şi a partenerilor, precum şi a unor iniţiative în sectorul medical.

Fondurile vor fi direcţionate spre cei 300.000 de angajaţi ai grupului, Accor angajându-se să plătească cheltuielile de spitalizare legate de COVID-19 pentru cei care nu au asigurare socială sau asigurare medicală. De asemenea, de la caz la caz, vor fi ajutaţi angajaţii plasaţi în şomaj tehnic, care trec prin mari dificultăţi financiare.

În plus, membrii Consiliului de conducere au decis să-şi reducă cu 20% onorariile de prezenţă, în beneficiul „ALL Heartist Fund”, iar Sebastien Bazin, preşedinte şi CEO al Accor, va renunţa la 25% din compensaţiile sale, pe durata crizei. Echivalentul în numerar va fi, de asemenea, adăugat la fond.

Principalii acţionari ai Grupului sunt JinJiang International, Qatar Investment Authority, Kingdom Holding Company şi Harris Associates.

În prezent, peste jumătate din hotelurile sub brandurile Accor sunt închise şi numărul va creşte săptămânile următoare. Compania precizeză că o veste bună este confirmarea recuperării iniţiale a pieţei hoteliere chineze, cu îmbunătăţiri uşoare ale ocupării şi ale activităţii F&B.

Având în vedere situaţia, Grupul a luat o serie de măsuri de protecţie începând cu luna februarie, inclusiv interdicţia de călătorie pentru angajaţi, îngheţarea proceselor de recrutare, orarul redus şi/ sau trecerea în şomaj tehnic a 75% din echipele administrative globale pentru trimestrul al II-lea, revizuirea planul de investiţii recurente pentru 2020.

În consecinţă, Accor dispune de 2,5 miliarde euro în numerar şi o facilitate de credit rotativă de 1,2 miliarde euro.

Întrucât durata acestei crize rămâne incertă, grupul se aşteaptă la un impact sever asupra performanţei sale din 2020.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO