Companii

Grupul indian Liberty Steel, noul proprietar al Sidex, are în plan investiţii de 200 milioane de euro în combinatul siderurgic de la Galaţi: Perspectivele de creştere în România sunt mai bune decât în ​​alte părţi ale Europei

Grupul indian Liberty Steel, noul proprietar al Sidex,...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

30.08.2019, 19:00 1672

Liberty Steel intenţionează să investească în oţelăriile cumpărate de la ArcelorMittal 400 milioane de euro, din care jumătate în combinatul de la Galaţi, scrie Bloomberg. 

Programul de investiţii este pe cinci ani şi priveşte şapte unităţi- pentru a menţine capacitatea de producţie, a extinde gamele de produse şi a creşte calitatea acestora, a declarat Jon Bolton, CEO-ul companiei. Decizia este urmarea creşterilor de tarife vamale impuse de SUA, precum şi costurilor mai mari cu materiile prime şi energia.

Aproximativ jumătate din investiţie este destinată combinatului din Galaţi, deoarece perspectivele de creştere sunt mai bune decât în ​​alte părţi ale Europei, a spus Bolton.

"Ne aşteptăm ca pieţele-cheie pentru operaţiunile noastre europene achiziţionate recent să depăşească media europeană, de exemplu România să crească cu 3,1%"a spus Bolton într-un mesaj.

Producătorii de oţel din Uniunea Europeană s-au confruntat cu probleme generate de reducerile cererii din partea producătorlor de automobile, de creşterea globală lentă şi de importurile ieftine.

Liberty Steel a plătit 740 de milioane de euro în iulie pentru a cumpăra oţelării din România, Republica Cehă, Macedonia de Nord, Italia şi Belgia de la ArcelorMittal.

Producătorul intenţionează să crească vânzările noilor fabrici cu 50% până în 2022 şi vrea ca guvernele să îşi sporească investiţiile în infrastructură şi energie, pentru a susţine economiile şi industria siderurgică. În Republica Cehă şi în România s-au înregistrat progrese, a spus Bolton, adăugând că are o perspectivă „foarte pozitivă” cu privire la viitorul sectorului siderurgic din Europa Centrală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO