Companii

Grupul irlandez CRH ar mai putea veni cu 70 de milioane de euro in fabrica de la Brazi

04.09.2008, 19:49 71

Compania belgiana Ergon Concrete International, divizia gigantului CRH, care detine si Elpreco Craiova, ar putea investi 70 mil. euro in majorarea productiei de prefabricate a fabricii din localitatea Brazi, judetul Prahova, locatie in care grupul a mai investit 15 mil. euro.
"Suprafata pe care se afla unitatea de productie actuala este de circa 17 hectare, ceea ce ne permite sa construim inca sapte hale de productie in urmatorii ani in functie de cererea de pe piata. Investitia intr-o astfel de unitate poate ajunge la circa 8-10 mil. euro", a declarat Steven Houbracken, directorul general si membru in consiliul de administratie al Ergon Concrete International. Ergon a finalizat la sfarsitul anului trecut constructia unei fabrici cu o suprafata de 9.000 mp in localitatea Brazi, care produce elemente prefabricate si pretensionate din beton pentru cladiri, grinzi pentru poduri, segmente pentru tuneluri si placi pentru plansee.
Centrul de productie, cu 110 angajati, are in prezent o capacitate de 26.000 de metri cubi, care va fi extinsa in urmatorii ani. "Cel mai probabil vom incepe constructia celei de-a doua fabrici anul viitor, avand in vedere contractele pe care le negociem in acest moment", a mai spus Houbracken. Ergon Concrete International estimeaza pentru anul viitor, cand fabrica va ajunge la capacitate maxima, o cifra de afaceri de circa 20 mil. euro. "Pe piata romanesca exista un potential ridicat de crestere datorita investitiilor din retail, logistica si spatii de birouri. In plus va creste in urmatorii ani si numarul de proiecte de infrastructura unde putem furniza grinzi pentru poduri", spune Paul Lannoye, project director al Ergon Concrete International.
Grupul CRH mai detine pe piata romanesca si compania Elpreco din Craiova pe care a achizitionat-o la sfarsitul anului trecut in cadrul unei tranzactii de circa 65 mil. euro. Grupul se afla in prezent in cautarea unor alte companii pe care sa le achizitioneze.
"CRH cumpara o fabrica o data la o saptamana in intreaga lume si este posibil ca anul viitor sa deruleze o noua achizitie pe piata romaneasca", a adaugat Lannoye.
Grupul Ergon, cu afaceri anuale de 150 mil. euro, detine unitati de productie in Belgia, Polonia si Romania. Principalii competitori ai Ergon pe piata romanesca sunt: ASA Cons Turda, Macon Deva si Europrefabricate Timisoara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO