Companii

Grupul Italian Beltrame va investi 300 milioane euro într-o fabrică de oţel-beton şi sârmă laminată în România şi analizează mai multe locaţii

Grupul Italian Beltrame va investi 300 milioane euro...

Autor: Roxana Rosu

05.07.2021, 12:18 17320

AFV Beltrame Group, unul dintre cei mai mari producători de bare din oţel şi oţeluri speciale din Europa, cu sediul în Italia, investeşte 300 milioane euro pentru a construi o fabrică eco-inteligentă de oţel-beton şi sârmă laminate în România.

Acesta va fi primul proiect greenfield din Europa în ultimele decenii în producţia de oţel.

Unitatea de producţie va include o oţelărie şi un laminor, dar şi un parc fotovoltaic cu o capacitate de 100 MW.

În prezent compania are în vedere mai multe locaţii pentru construcţie.

„Provocarea industriei siderurgice este să se alinieze obiectivelor de mediu stabilite prin Pactul Verde European, cu toate că targetul de emisii zero sau, altfel spus, producerea de ‘oţel verde’ este imposibil de atins cu tehnologia existentă. Cred că astăzi greenwashing-ul este un fenomen foarte comun, care conduce la exagerarea termenilor ‘verde’ şi ‘emisii zero’. Proiectul dezvoltat de Beltrame Group va stabili un progres fără precedent în sectorul siderurgic datorită proiectării şi tehnologiilor inovatoare prevăzute, care fac posibilă reducerea la minimum a emisiilor poluante generate în activitatea de producţie. Este un proiect în care am investit multă muncă, dedicare şi timp, iar prin această investiţie, grupul îşi demonstrează angajamentul faţă de atingerea ţintelor de mediu şi de valorificarea resursele locale”, a declarat Carlo Beltrame, Country Manager AFV Beltrame în Franţa şi România, Group Business Development.

Combinatul va avea o capacitate de producţie de aproximativ 600.000 tone/an de oţel – beton şi sârmă laminată şi va crea aproximativ 250 de noi locuri de muncă directe la nivel local, precum şi la aproape 1000 de locuri de muncă indirecte, dintre care cel puţin 800 în faza de construcţie ṣi circa 150 în faza de producţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO